Viking Ocean Cruises

VIKINGS NYE SKIP DØPT I LOS ANGELES

Del
Astronaut og gudmor Nicole Stott døpte skipet Viking Neptune
Torstein Hagen sammen med Nicole Stott og Karine Hagen. Bilde: Viking
Torstein Hagen sammen med Nicole Stott og Karine Hagen. Bilde: Viking

Los Angeles (10. januar 2023) – Viking® (www.viking.com) døpte sitt nyeste havgående skipViking Neptune® med en stor markering i Los Angeles 8. januar. Skipets gudmor, tidligere NASA-astronaut og akvanaut og kunstner Nicole Stott, ønsket skipet lykke til på de syv hav i det som er en tusenårig maritim tradisjon. Viking Neptune ankom Los Angeles på morgenkvisten og seilte så videre til Honolulu etter skipsdåpen. Skipet seiler nå 2022-2023 Viking World Cruise som er en storslått 138-dagers reise fra Fort Lauderdale til London. Skipet skal innom 28 land og 57 havner, med overnattinger i 11 byer. Dåpen skjer på et tidspunkt med rekordhøye salgstall for Viking. Lanseringen av Vikings nyttårssalg i forbindelse med selskapets 25-årsjubileum ga de høyeste bookingtallene på én uke i selskapets historie.

“Dette er en stor dag for hele Viking-familien. Los Angeles har vært hovedbasen vår i USA i over 20 år”, sa styreleder i Viking Torstein Hagen. “Viking Neptune er oppkalt etter den mest fjerntliggende planeten i solsystemet vårt og selveste havguden, og Vikings nye gudmor Nicole Stott er både astronaut og akvanaut. Vi er svært takknemlige for hennes bidrag til vitenskapen og er veldig stolte av å innlemme henne i Viking-familien".

“Det er en ære å få være gudmor til Viking Neptune. Som en som har vært så heldig å få utforske både verdensrommet, havet og andre helt unike steder på vår egen planet, så vet jeg hvor viktig det er å utvide sin egen horisont gjennom å reise. Jeg er spent på vegne av passasjerene som skal få oppleve verden om bord på dette flotte skipet”, sa Nicole Stott.

Tradisjonen tro brukte Nicole en viking breiøks til å klippe båndet og knuse en norsk akevittflaske mot skipsbaugen. Breiøksen ble overrakt av Sissel Kyrkjebø, en av verdens fremste crossover sopraner, som brukte samme øks da hun var gudmor for Viking Jupiter® i januar 2020. Tilhørerne fikk også oppleve musikalske innslag fra Sissel og fiolinist Tor Jaran Apold.

Nicole Stott, Viking Neptunes gudmor

Nicole Stott er en veteran innen romfarten og har som NASA-astronaut gjennomført to romferder og 104 dager ombord på Space Shuttle og den internasjonale romstasjonen (ISS). Hun har utført én romvandring og var den første som opererte robotarmen på ISS for å "fange" HTV-forsyningsromfartøyet, det siste besetningsmedlemmet som fløy til og fra ISS på Space Shuttle, og besetningsmedlem på den siste flyvningen på Space Shuttle Discovery, STS-133. Nicole er også NASA-akvanaut, og bodde og jobbet på Aquarius Undersea Habitat i 18 dager.

Hun har utgitt boken Back to Earth: What Life In Space Taught Me About Our Home Planet – And Our Mission To Protect It. Hun er også kunstner og malte verdens første akvarell i verdensrommet, og er en av grunnleggerne av Space for Art Foundation. Nicole inspirerer oss til å ha en bevissthet rundt vår rolle som besetningsmedlemmer her på "romskipet" Jorden.

Viking Neptune

Viking Neptune er det nyeste skipet i Vikings prisvinnende flåte av havgående skip, som også består av Viking Star®, Viking Sea®, Viking Sky®, Viking Orion®, Viking Jupiter®, Viking Venus® og Viking Mars®. Klassifisert av Cruise Critic som «små skip», har Vikings havgående skip en bruttotonnasje på 47 800 tonn og 465 lugarer med plass til 930 gjester. Alle skipene har balkong, skandinavisk design, lyse fellesarealer og et stort og variert utvalg spise- og serveringssteder.

Skipet er identisk med Vikings andre havgående skip, men Viking Neptune er som første cruiseskip i verden også utstyrt med et testsystem for hydrogen. Formålet med systemet er å undersøke hvordan hydrogen kan brukes i større skala i Vikings fremtidige nybygg.

Nøkkelord

Bilder

Torstein Hagen sammen med Nicole Stott og Karine Hagen. Bilde: Viking
Torstein Hagen sammen med Nicole Stott og Karine Hagen. Bilde: Viking
Last ned bilde
Bilde: Viking
Bilde: Viking
Last ned bilde
Bilde: Viking
Bilde: Viking
Last ned bilde
Bilde: Viking
Bilde: Viking
Last ned bilde

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans

Følg pressemeldinger fra Viking Ocean Cruises

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Viking Ocean Cruises på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Viking Ocean Cruises