Viking Ocean Cruises

Viking øker antallet elvecruise i Egypt

Del
Sterk etterspørsel for 2024-sesongen gir flere seilaser for Vikings nyeste cruiseskip på Nilen

Los Angeles (1. juni  2023) – Viking (www.viking.com)  kunngjorde i dag at cruise med det nye elveskipet på Nilen, Viking® Hathor, nå er tilgjengelig for bestilling. Viking Hathor vil fra 2024 bli en del av selskapets voksende flåte av spesialbygde skip på Nilen, som seiler den populære 12-dagersreisen Pharaohs & Pyramids.  Etterspørselen etter Egypt er fortsatt sterk. 2023-sesongen er utsolgt, og en del seilinger helt frem mot 2025-sesongen er også allerede utsolgt.

«Egypt fortsetter å være et av våre mest populære reisemål», sier Torstein Hagen, styreleder i Viking. "Som et land rikt på historie og kultur er vi glade for å kunne tilby våre gjester å utforske Egypt på «Viking-måten». Med Viking Aton i sommer og Viking Hathor neste sommer så er vi mer enn klare til å møte den økende etterspørselen».

Nyheten kommer etter en rekke utmerkelser for Vikings elveflåte i Egypt. I sitt første seilingsår ble Viking Hathors identiske søsterskip,  Viking Osiris, kåret til et av de "beste nye cruisene"  i Conde Nast Travelers "2023 Hot List". I tillegg sto både Giza og Saqqara på TIME magazines «World's Greatest Places of 2023»-liste, og de anbefalte å seile på Nilen med Viking. TIME skriver at Viking er blant de svært få som stopper i både Giza og landsbyen Saqqara, der det fortsatt pågår utgravingsarbeider av store gravsteder med dyre- og menneskemumier.

Viking Hathor og Vikings voksende Egypt-flåte

Med plass til 82 gjester i 41 lugarer er det nye, toppmoderne Viking Hathor inspirert av Vikings prisbelønte elve- og havgående skip med den elegante, skandinaviske designen som Viking er så kjent for. Viking Hathor er identisk med Viking Aton, som debuterer i august 2023, og Viking Osiris, som ble døpt i 2022 av Vikings første seremonielle gudfar, den 8. jarlen av Carnarvon. Søsterskipene har flere elementer som er velkjent for Vikings gjester, for eksempel en karakteristisk firkantet baug og en innendørs / utendørs akevittterrasse. I tillegg  til Viking Aton og Viking  Osiris, vil Viking Hathor slutte seg til de andre skipene i den egyptiske flåten, Viking Ra og MS Antares. Som svar på sterk kundeetterspørsel vil Viking ha seks skip som seiler Nilen innen 2025, i tillegg til et nytt søsterskip, Viking Sobek, som også er under bygging og vil bli levert i 2025.

Vikings faraoer og pyramider-reise

I løpet av den 12 dager lange reisen «Pharaohs & Pyramids» starter gjestene med et trenetters opphold på et førsteklasses hotell i Kairo, hvor de kan besøke ikoniske steder som pyramidene i Giza, nekropolis i Sakkara, Muhammed Ali-moskeen og Grand Egyptian Museum. Gjestene flyr deretter til Luxor hvor de besøker templene i Luxor og Karnak, før de går ombord på et Vikingskip for et åtte-dagers tur-retur cruise på Nilen, med besøk til graven til Nefertari i Dronningenes dal og graven til Tutankhamon i Kongenes dal, utflukt til Khnum-tempelet i Esna, Dendera-tempelkomplekset i Qena, templene i Abu Simbel og Aswandammen, samt et besøk til en fargerik nubisk landsby, hvor gjestene kan besøke en tradisjonell barneskole. Til slutt avsluttes reisen med fly tilbake til Kairo for en siste natt i denne historiske byen.

For gjester som ønsker å forlenge reisen tilbyr Viking også tilleggspakker på starten eller slutten av reisen som gir tilgang til arkiver og utstillinger. Gjester på femdagerspakken British Collections of Ancient Egypt starter i London der de vil møte sin Viking reiseguide som er egyptolog, og besøke to museer: først et morgenbesøk til den egyptiske samlingen på British Museum før den åpnes for allmennheten, og deretter et besøk til hjemmet og museet til den verdenskjente arkitekten Sir John Soane, der omvisningen vil bli opplyst av levende lys, akkurat slik Soane underholdt sine gjester og viste frem sin utsøkte samling av egyptiske antikviteter, inkludert en 3000 år gammel egyptisk sarkofag. Gjestene vil også besøke Londons Petrie Museum, som huser mer enn 80.000 gjenstander fra det gamle Egypt og Sudan. I Oxford vil gjestene besøke Ashmolean Museum, et av de eldste i verden, som huser en betydelig samling av egyptiske mumier og kunst, og komme bak kulissene på Oxford Universitys Griffith Institute for å se arkivene til Howard Carter, som beskriver oppdagelsen av Tutankhamons grav. Til slutt vil gjestene få et eksklusivt besøk til Highclere Castle for å se jarlen av Carnarvons praktfulle private samling av egyptiske gjenstander, samt arkiver og utstillinger som normalt ikke er tilgjengelige for publikum.

Ytterligere tilbud inkluderer en ny trenetterspakke i Istanbul, hvor gjestene kan besøke  den tidløse byen og viktige religiøse steder, inkludert "Den blå moskeen" og Hagia Sophia. Før reisen kan gjestene også velge å forlenge reisen med et besøk til Jerusalem, der de kan utforske historien og den pulserende kulturen i Israels fascinerende hovedstad. Etter å ha avsluttet elvecruiset kan gjestene også forlenge reisen med en 4-netters reise til Jordan - Petra, Dødehavet og Amman for å se romerske antikviteter i Jerash, borger fra korsfarertiden i Kerak eller Shobak og oppleve «den tapte byen» Petra som står på UNESCOs verdensarvliste.

Nøkkelord

Bilder

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye