Viking Ocean Cruises

Viking lanserer nye ekspedisjonsreiser i Arktis

Del
Tre nye reiser til Canada og Grønland i 2025
Viking Octantis
Viking Octantis

Los Angeles (25. mai, 2023) – Viking® (www.viking.com) kunngjorde i dag tre nye ekspedisjonsreiser i Arktis.  De nye seilasene, som varer fra 13 til 27 dager, starter opp i juli 2025 og utforsker det polare nord i Canada og Grønland.

Den 13-dagers reisen Into the Northwest Passage seiler tur-retur fra Nuuk, Grønland og har destinasjoner som isfjorden Ilulissat og den østlige inngangen til Nordvestpassasjen i Pond Inlet, Canada. Gjestene får også oppleve fantastisk natur og dramatiske landskap i løpet av den 15-dagers Canada & Greenland Explorer-reisen mellom Toronto og Nuuk. De som er interessert i å oppleve enda mer kan velge den nye 27-dagersreisen Canada og Nordvestpassasjen, som har flere destinasjoner nord for polarsirkelen.

"Gjestene våre er nysgjerrige reisende som er ivrige etter å utforske nye og annerledes regioner i verden i Vikingkomfort", sier Torstein Hagen, styreleder i Viking. "Fra Leif Erikssons og vikingenes tid har Grønland og det kanadiske, arktiske området fascinert uredde oppdagelsesreisende. I dag er det ingen bedre måte å oppleve dette uberørte området av verden på enn fra komforten ombord våre spesialbygde ekspedisjonsskip".

Arktiske reiser 2025:                                                                                                                                  

Vikings nye reiseruter i Arktis inkluderer:

 • Nordvestpassasjen (13 dager, Nuuk til Nuuk) Opplev de varierte landskapene og den robuste kysten langst verdens største øy. Fordyp deg i inuittradisjoner mens du utforsker steder med fargerike trehus. Dra på kajakkpadling på fjorden eller bli med på en ilandstigning med en Zodiac og vær vitne til fantastiske naturopplevelser, fra høye fjelltopper til blåfargede isbreer. Bli med Viking på en fascinerende reise som utforsker Canadas akrtiske områder.  Seilingsdatoer er tilgjengelige fra juli til september 2025.
 • Canada & Greenland Explorer (15 dager, mellom Toronto, Ontario og Nuuk) Utforsk Canada og Grønlands imponerende kyst på en reise gjennom et av verdens mest fascinerende hjørner. Seil blant flytende isfjell i turkis vann, og vær vitne til naturens underverker. Lær om inuitttradisjonene og opplev den unike skjønnheten i Arktis under midnattssolens himmel. Seilingsdatoer er tilgjengelige i juli og september 2025.
 • Canada & the Northwest Passage (27 dager; mellom Nuuk og Toronto, Ontario) Opplev majestetiske flytende isfjell og tøffe landskap når du legger ut på en reise til det kanadiske Arktis og Grønland. Se ruvende isfjell, vidstrakte isbreer og dypblå fjorder rike på marint liv. Få glimt av livet i inuittsamfunn og lær om tradisjoner som har blitt opprettholdt i generasjoner. Kos deg under himmelen i den endeløse midnattssolen når du blir med oss på en oppdagelsesreise til fjerntliggende steder. Seilingsdatoer er tilgjengelige i juli og september 2025.

Viking tilbyr også «verdenscruise» mellom the Great Lakes og «verdens ende». I september 2023 vil Viking Polaris® legge ut  på Longitudinal World Cruise II fra  Duluth, USA til Ushuaia, Argentina og Viking Octantis® vil også begynne sin reise fra Milwaukee til Ushuaia med Longitudinal World Cruise III og tilby gjestene en rekke imponerende opplevelser i én reise fra hjertet av Nord-Amerika, gjennom moderne underverk som Welland- og Panamakanalene,  inn i de chilenske fjordene og til slutt til Antarktis. Etter Vikings tredje sesong i Great Lakes vil Viking Polaris også seile Longitudinal World Cruise IV fra Milwaukee til Ushuaia i oktober 2024.

Vikings ekspedisjonsskip

Polarklassen Viking Octantis og Viking Polaris rommer 378 gjester i 189 lugarer. Fartøyene er spesialkonstruert for ekspedisjonsreiser til avsidesliggende destinasjoner. Skipene er bygget slik at gjestene kommer så nær som mulig på noen av verdens mest storslåtte naturopplevelser. Høydepunkter ombord inkluderer:

 • The Aula: Et fantastisk panoramaauditorium inspirert av Universitetet i Oslos berømte seremonisal, der fredsprisen tidligere ble utdelt. Dette spektakulære lokalet brukes til forelesninger, daglige orienteringer, dokumentarer og filmvisninger, og har en 4k laserprojisert skjerm som trekkes tilbake for å eksponere gulv-til-tak-vinduer og 270° utsikt.
 • Finse terrace: Et utendørs salongområde like over havnivå, med innfelte sitteplasser og ildsteder i lavastein. Finse terrace er designet for å gi gjestene muligheten til å nyte det dramatiske landskapet på kloss hold. Oppkalt etter Finseplatået i Norge, der noen av de største polfarerne, inkludert Nansen og Amundsen, forberedte seg til sine ekspedisjoner til Nord- og Sydpolen.
 • The Hangar: Bransjens første «on-ship marina» som gir enkel og skjermet ombordstigning og avstigning på båter og annet ekspedisjonsutstyr.
 • The Bow: En utsiktsplattform i fronten av skipet. Og i tilfelle dårlig vær er The Shelter et komfortabelt, delvis lukket rom der gjestene kan holde varmen med noe varmt å drikke før de begir seg ut i elementene igjen.
 • The Science Lab: Utviklet i samarbeid med University of Cambridge og Akvaplan-Niva er the Science Lab designet for å støtte et bredt spekter av forskningsaktiviteter og er utstyrt med våte og tørre laboratoriefasiliteter. Gjestene har tilgang til The Science Lab for å lære av og delta sammen med forskere i deres prosjekter.
 • Ekspedition Central: Knutepunktet der ekspedisjonsteamet og gjestene diskuterer ekspedisjonsaktivitetene og kunnskap om destinasjonene på en-til-en-basis, blant annet ved hjelp av 3D-trykte kart og digitale skjermer.
 • Serveringsutvalg: Restauranten tilbyr både regional mat og klassikere; den uformelle World Café tilbyr buffet, bakeri, grill og premium sjømat og sushi, samt et bredt spekter av internasjonale retter; Mamsen's, oppkalt etter Hagen-familiens matriark, serverer skandinaviskinspirert mat; og Manfredi's tilbyr det beste fra det italienske kjøkken.
 • The Nordic Spa: Etter en dag med opplevelser tilbyr The Nordic Spa innendørs oppvarmet basseng med panoramavinduer og en badestamp (tresidet boblebad) med utsikt.
 • Explorers' Lounge: Explorers' Lounge ligger høyt på skipet med gulv-til-tak-vinduer, og er et ideelt sted å ta inn det fantastiske landskapet, dele opplevelser med andre reisende og nyte en drink.
 • The Living Room: På  Viking Octantis og Viking Polaris er The Living Room plassert for å utnytte utsikten maksimalt med gulv-til-tak-vinduer og et bibliotek som har noe å tilby selv de mest beleste oppdagelsesreisende. Biblioteket er kuratert av den anerkjente London-bokhandelen Heywood Hill, som på alle Vikingskip, samt Cambridge Universitys Scott Polar Research Institute. 
 • Nordic Balcony: For første gang på et polart ekspedisjonsskip har alle lugarene om bord på Vikings ekspedisjonsskip nordisk balkong, et solrom som konverteres til en utendørs utsiktsplattform med en observasjonshylle på albuenivå for å stabilisere kikkert eller kamera. Gjestene kan velge mellom seks lugarkategorier fra 20 m2 til 114 m2 - alle med nordisk balkong, king-size seng og stort bad med romslig glasslukket dusj, oppvarmet badegulv og tåkespeil. Hver lugar er også utstyrt med tørkeskap for å tørke klær og ekspedisjonsutstyr.
 • Expedition Ship Suites: Nordic Junior Suites (30 m2) og Explorer Suites (54 m2)  på Viking Octantis  og Viking Polaris ligner de på Vikings flåte av havskip, med detaljer i tre og fasiliteter som inkluderer ekstra lagring og sitteplasser, et romslig bad med utvidet dusj og doble vasker, velkomstchampagne, en fullt utstyrt minibar som etterfylles daglig, gratis klesvask, prioriterte restaurantreservasjoner med mer. Explorer Suites har to separate rom, en nordisk balkong og en utendørs veranda. I tillegg har hvert skip en eiersuite (114 m2) som har tre rom - en stue, et møterom / spisestue og et soverom - samt et 74 m2 stort privat dekk med tradisjonell, norsk badestamp.
 • Læring og kunnskap om bord og på land: Viking har skapt en unik vitenskapelig læringsarena i et ekspedisjonsmiljø. Eksklusive partnerskap med Scott Polar Research Institute ved Cambridge University, The Cornell Lab of Ornithology og National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), samt andre prestisjetunge vitenskapelige institusjoner, matcher ledende forskere og lærere med hver ekspedisjon. Trettiseks eksperter er med som en del av Vikings ekspedisjonsteam, inkludert en ekspedisjonsleder og støttepersonell, fotograf, feltforskere, naturforskere, fjellguider, kajakkguider og spesialister i blant annet ornitologi, geologi, rovdyrbiologi og historie. Om bord vil gjestene få oppleve foredrag i verdensklasse om stedene vi besøker. På land kan gjestene delta i feltarbeid, for eksempel overvåking av fuglers trekkmønstre eller prøvetaking. - Eller, lære hvordan man kan ta de beste naturbildene sammen med en profesjonell fotograf.
 • Miljøvennlig: Vikings ekspedisjonsskip har satt en ny standard for ansvarlige reiser med en energieffektiv design som overgår kravene til Energy Efficiency Design Index (EEDI) med nesten 38 %. I tillegg til en integrert baug som skaper en lengre vannlinje for skipene, har de motorer med varmegjenvinningssystemer og Azipod® Electric Propulsion. Viking Octantis og Viking Polaris har mottatt en av bransjens første SILENT-E-notasjoner, som er den høyeste graden av sertifisering for stillegående fremdrift av skip, noe som minimerer støyforurensning under vann.

Nøkkelord

Bilder

Viking Octantis
Viking Octantis
Last ned bilde

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye