Demokratene

Stor seier for Vidar Kleppe og Demokratene Agder!

Del

Agder får landets første NAV-ombud. NAV-skandalene som har rystet Norge den senere tiden viser med rette at Demokratenes langvarige kamp og krav om å innføre et NAV-ombud må iverksettes, uttaler Vidar Kleppe.

Under dagens regjering ser vi dessverre en stadig reduksjon og innskjerping og feiltolking av regelverket med det resultat at de som har behov for NAV ytelser ikke får den nødvendige hjelpen de trenger. Saken med han som ble anbefalt å låne en grill fremfor å få støtte til strømregninga er bare nok en skandale som bekrefter behovet for et eget ombud. Det har nå blitt avdekket at uskyldige sårbare mennesker i en vanskelig livssituasjon i møte med NAV fått snudd livet på hodet - mange er dømt til fengselsstraff, og enda flere har mistet økonomisk støtte som de etter loven og regelverket har krav på. Jeg kunne selvsagt sagt mangt og meget om dette - og de menneskelige tragediene for medmennesker som har fått livet ødelagt av NAV, men jeg ville heller gå rett på sak og få dette vedtatt. Nav-ombud ble først fremmet av Vidar Kleppe (Dem) i 2019, og etter utredning om organisering og mandat sluttet et enstemmig fylkesting seg til å opprette ombudet. – Det er en viktig og stor sak. Takk til flertallspartiene som har backet og støttet dette opp, avslutter Vidar Kleppe.

Nøkkelord

Kontakter

Om Demokratene

Demokratene
Demokratene
Kirkegata 12
4611 Kristiansand S

+47 94 26 09 25http://www.demokratene.no

Demokratene mener at Norge må tenke på de som lever, de som bygget landet — og de som skal arve det.

Følg pressemeldinger fra Demokratene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Demokratene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Demokratene

Demokratene sender åpent brev til helseministeren17.7.2021 14:49:38 CEST | Pressemelding

Demokratene stiller seg kritisk til flere sider av Regjeringen Covid-håndtering, og ikke minst vaksineringen av barn. Derfor har vi skrevet et åpent brev til Helse- og omsorgsminister Bent Høie, som leder Helse- og omsorgsdepartement og derfor har øverste ansvar for vaksineprogrammet og hva det medfører av konsekvenser. Vi ønsker svar på noen viktige spørsmål, og venter at helseministeren kommer med klare svar til oss, foreldre og befolkningen. Spørsmålene er som følger:

Demokratene advarer skarpt mot EUs klimahysteri og «Fit for 55»17.7.2021 09:48:16 CEST | Pressemelding

Den 14. juli la EU fram sin klimaplan «Fit for 55». De neste to årene skal tusenvis av lobbyister, mer enn 700 EU-parlamentarikere og 27 regjeringer jobbe intenst for å kutte 55 prosent CO2-utslipp innen 2030, og bruken av fornybar energi skal dobles. Dette anser Demokratene som en politisk atombombe mot Europas og Norges stabilitet og økonomi. Vi avviser «Fit for 55» fullstendig, akkurat som vi avviser både Parisavtalen og Regjeringens «Klimaplan 2030.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom