Demokratene

Demokratene vil hjelpe flyktninger lokalt

Del
Demokratene er sterkt imot at situasjonen i Afghanistan utnyttes av humanitærindustrien i Norge til å presse gjennom moralsk aksept for en ny migrantstrøm som i 2015.
Slik vi ser det representerer dette både en sikkerhetstrussel og en økonomisk trussel mot den norske velferdsstaten, fordi asylinstituttet er uthult og ødelagt av rent misbruk gjennom flere tiår. Vi skal ikke gjøre samme feilene som Sverige og Tyskland, for da ender vi med de samme problemene.  
Vi maner derfor til forsiktighet og realisme ut fra erfaringer og tall vi allerede sitter med rundt afghanske migranter: De er vanskelige å identifisere, vanskelige å assimiliere, sjelden så alene som de hevder, beskyttelsesbehovet de påberoper seg er ikke alltid riktig, og de er ekstremt dyre for Norge over et livsløp.
Som migranter flest utløser de også som regel en enkjedemigrasjon gjennom familiegjenforening, noe som blir enda mer kostbart. Det er også en stor fare for at representanter fra kriminelle klaner og islamistiske ekstremismer fra IS og Taliban skjuler seg blandt de som ønsker å komme seg til vestlige land. Dette er et sikkerhetsproblem som Demokratene finner uakseptabelt. 

Demokratene merker seg også igjen at globalistene har endeløst med penger til sine utenlandske politiske kjeppheter, men aldri penger nok til norsk helsevesen og norske pasienter:  Iflg SSB koster en kvoteflyktning minst 20 MNOK pr stk (2021-kr). Dersom Norge gir permanent opphold til f.eks 600 Afghanere, pluss familiegjenforening på 2 stk pr mgrant, snakker vi om en kostnad for Norge på minst 1800 * 20 MNOK = 36 milliarder kr, eller omtrent et helt bistandsbudsjett.
Dette er et feilfokus. Flykninger bør hjelpes lokalt, og selv om demokatene er imot bistand, er vi for akutt katastrofehjelp. 
FN's flyktningkonvensjon sier ingenting om at det skal gis permanent opphold for flyktninger, men Norge praktiserer dette allikevel, samtidig som enhver asylsøker og migrant får status som "flyktning". Dette er uansvarlig, og Demokratene ber de andre partiene forholde seg til fakta og virkeligheten fremfor moralisme og føleri.  

Demokratene mener situasjonen i Afghanistan er altfor uoversiktlig og kaotisk til å hente ut mennesker derfra, men anerkjenner at Norge kan ha et ansvar for å hjelpe de få Afghanerne som har jobbet direkte og tett med norske styrker, og derfor risikerer represalier fra Taliban. Vi har programfestet at asyl kun skal innvilges på invitasjon fra staten, og da skal dissidenter, kristne og kvinner prioriteres fra muslimske land, ettersom disse har størst beskyttelsesbehov. 

Nøkkelord

Om Demokratene

Demokratene
Demokratene
Kirkegata 12
4611 Kristiansand S

+47 94 26 09 25http://www.demokratene.no

Demokratene mener at Norge må tenke på de som lever, de som bygget landet — og de som skal arve det.

Følg pressemeldinger fra Demokratene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Demokratene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Demokratene

Demokratene sender åpent brev til helseministeren17.7.2021 14:49:38 CEST | Pressemelding

Demokratene stiller seg kritisk til flere sider av Regjeringen Covid-håndtering, og ikke minst vaksineringen av barn. Derfor har vi skrevet et åpent brev til Helse- og omsorgsminister Bent Høie, som leder Helse- og omsorgsdepartement og derfor har øverste ansvar for vaksineprogrammet og hva det medfører av konsekvenser. Vi ønsker svar på noen viktige spørsmål, og venter at helseministeren kommer med klare svar til oss, foreldre og befolkningen. Spørsmålene er som følger:

Demokratene advarer skarpt mot EUs klimahysteri og «Fit for 55»17.7.2021 09:48:16 CEST | Pressemelding

Den 14. juli la EU fram sin klimaplan «Fit for 55». De neste to årene skal tusenvis av lobbyister, mer enn 700 EU-parlamentarikere og 27 regjeringer jobbe intenst for å kutte 55 prosent CO2-utslipp innen 2030, og bruken av fornybar energi skal dobles. Dette anser Demokratene som en politisk atombombe mot Europas og Norges stabilitet og økonomi. Vi avviser «Fit for 55» fullstendig, akkurat som vi avviser både Parisavtalen og Regjeringens «Klimaplan 2030.