Demokratene

Demokratene sender åpent brev til helseministeren

Del
Demokratene stiller seg kritisk til flere sider av Regjeringen Covid-håndtering, og ikke minst vaksineringen av barn. Derfor har vi skrevet et åpent brev til Helse- og omsorgsminister Bent Høie, som leder Helse- og omsorgsdepartement og derfor har øverste ansvar for vaksineprogrammet og hva det medfører av konsekvenser. Vi ønsker svar på noen viktige spørsmål, og venter at helseministeren kommer med klare svar til oss, foreldre og befolkningen. Spørsmålene er som følger:

Spørsmål til Helse- og omsorgsdepartementet v. helse- og omsorgsminister Bent Høie:

VEDR: VAKSINERING AV BARN MOT COVID-19

  1. Hva er grunnen til at norske barn ønskes vaksinert, når kun en person under 40 år synes å ha dødd av C-19-infeksjon i Norge hittil, (mest sannsynlig med underliggende sykdom), samt at øvrige innbyggere som befinner seg i risikogruppene snart synes å være beskyttet gjennom egen fullvaksinering?  Foreløpige tall for covid-19-assosierte dødsfall i Dødsårsaksregisteret - FHI.
  2. Mener Regjeringen ved Helseministeren at fordelene ved å vaksinere friske barn overstiger risikoen, når Norge synes å ha hatt et udefinert antall dødsfall i tilknytning til vaksinering som kan være relativt høyt, og at barn og unge ikke synes like skjermet mot bivirkninger ved vaksinering som de er mot å bli alvorlig syke og dø av C-19?
  3. Mener helseministeren at det kan være etisk forsvarlig å risikere at noen unge og ellers friske individer dør eller skades alvorlig som følge av vaksinering, for kanskje å forhindre at noen eldre individer dør av C-19 -infeksjon? 
  4. Er helseministeren sikker på at norske barn og deres foreldre vil få komplett og objektiv informasjon om fordeler, ulemper og risiko før barna evt vaksineres?
  5. Opplever helseministeren at alle som lar seg vaksinere i Norge føler at de har et fritt valg upåvirket av noen form for tvang?

Vennligst gi oss beskjed om det er noen forutsetninger vi har misforstått. Av hensyn til spørsmålenes umiddelbare aktualitet, er det ønskelig med svar så fort som mulig.

Demokratene, 17.07.2021

Kontakter

Bilder

Om Demokratene

Demokratene
Demokratene
Kirkegata 12
4611 Kristiansand S

+47 94 26 09 25http://www.demokratene.no

Demokratene mener at Norge må tenke på de som lever, de som bygget landet — og de som skal arve det.

Følg pressemeldinger fra Demokratene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Demokratene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Demokratene

Demokratene advarer skarpt mot EUs klimahysteri og «Fit for 55»17.7.2021 09:48:16 CEST | Pressemelding

Den 14. juli la EU fram sin klimaplan «Fit for 55». De neste to årene skal tusenvis av lobbyister, mer enn 700 EU-parlamentarikere og 27 regjeringer jobbe intenst for å kutte 55 prosent CO2-utslipp innen 2030, og bruken av fornybar energi skal dobles. Dette anser Demokratene som en politisk atombombe mot Europas og Norges stabilitet og økonomi. Vi avviser «Fit for 55» fullstendig, akkurat som vi avviser både Parisavtalen og Regjeringens «Klimaplan 2030.