Rekordene falt på Black Friday

Del

Nordmenn var i rekordhumør på Black Friday. Betalingstjenesten Klarna rapporterer at antall betalingstransaksjoner økte med 21 prosent fra fjoråret, mens Prisjakt.no noterer tidenes døgnrekord i antall søk på produkter og priser. Noen rabattrekorder ble det imidlertid ikke. Den gjennomsnittlige prisnedgangen var på 21 prosent, og hvert syvende produkt gikk opp i pris.

Are Vittersø
Are Vittersø

-Andelen varer som gikk ned i pris var tre prosent lavere i år enn i fjor, og den gjennomsnittlige rabatten var også tre prosent lavere enn fjoråret. Samtidig var også andelen varer som gikk opp i pris (13 prosent) tre prosent lavere enn fjoråret, sier daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no.

- Vi kan nok utrope gårsdagens Black Friday til den største, norske netthandelsdagen noen sinne. På samme dag i fjor brukte nordmenn drøye 3,6 milliarder kroner i norske butikker på fredagen alene, som tilsvarer 2,5 millioner kroner i minuttet, kontantbetaling ikke medregnet. Men omsetnings- og søketallene fra i går bærer bud om at aktiviteten blir betydelig høyere på årets Black Friday, sier Vittersø.

- Trenden er klinkende klar. Black Friday har blitt Black Week. Butikkene sprer i økende grad tilbudene sine utover flere dager, både før og etter denne dagen. Dette har ført til at salget fra mandag til torsdag denne uken har økt med hele 50 prosent sammenliknet med i fjor, mens selve Black Friday økte med 21 prosent. Samtidig er det fortsatt slik at Black Friday er den klart mest populære shoppingdagen denne uken, spesielt blant nettshopperne som er 66 år eller eldre, sier kommersiell leder i Klarna Norge, Jens Rygg.

-Varekategoriene forbrukerelektronikk er den som har økt mest sammenliknet med en gjennomsnittsdag ellers i året. Sammenliknet med fjorårets Black Friday har mote og skjønnhet hatt den kraftigste økningen, sier Rygg.

Blant Prisjakts 10.000 mest populære produkter, var den gjennomsnittlige prisnedgangen på 21 prosent (24 prosent i 2017), mens 13 prosent av varene gikk opp i pris (16 prosent i 2017). Størst og flest rabatter fant man i kategoriene spillkonsoller, hodetelefoner og jakker, der over 30 prosent av varene gikk ned 10 prosent eller mer i pris.

Varekategorier der flest produkter gikk opp i pris var hodetelefoner, jakker og mobiltelefoner.

- Søkeaktiviteten etter gode priser var 10 ganger så høy som på en vanlig dag, og økte med 35 prosent sammenlignet med samme døgn i fjor, sier daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no.

Statistikk og fakta fra Black Friday-handelen 2018*:

- Prosentuell økning i omsetning på Black Friday, sammenlignet med 2017: 21 prosent.

- Tidspunkt på døgnet med høyest omsetning i netthandelen: 23.00 til midnatt.

- 30 prosent av de 10.000 mest populære produktene hos søketjenesten Prisjakt.no gikk ned i pris, mens 13 prosent gikk opp i pris.

- Svartefredagens beste priskupp var vinterstøvlene Merrell Snowbank, PS4-spillet Detroit: Become Human og mobilhøytaleren Harman Kardon Onxy Studio, som alle gikk ned mellom 64 og 67 prosent, sammenlignet med en vanlig handledag.

- Mest prissøkte enkeltprodukt på Black Friday: Nintendo Switch (prisdropp fra 3.179,- til 2.392,-)

- Aldersgruppe med størst økning i handelen, sammenlignet med fjoråret: Menn/kvinner 66+

- Varekategori med høyest omsetning: Forbrukerelektronikk

- Varekategori med størst omsetningsøkning, sammenlignet med Black Friday 2017: Mote og skjønnhet

* Tallene fra Klarna er basert på 4500 nettbutikker som bruker Klarnas betalingsløsninger.

* Data fra Prisjakt.no er basert på de 10.000 mest populære produktene på Black Friday, (24.11.18.) Søketjenesten overvåker 5,8 millioner priser på nær en halv million produkter, fordelt på 2500 nettbutikker.

Bildetekst: Daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no

Bildetekst: Kommersiell leder Jens Rygg i Klarna Norge

------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

For mer innsikt i Black Friday-tallene, eller flere kommentarer, kontakt gjerne:

  • Klarna: Jens Rygg, telefon 930 04 590
  • Prisjakt.no: Are Vittersø, telefon 402 21 792

Nøkkelord

Bilder

Are Vittersø
Are Vittersø
Last ned bilde
Jens Rygg
Jens Rygg
Last ned bilde

Om Prisjakt.no

Prisjakt.noKlarna er en av Europas ledende betalingsleverandører og en lisensiert bank som ønsker å revolusjonere betalingsløsningene for forbrukere og virksomheter. Klarna ble etablert i Stockholm i 2005, og gir forbrukerne muligheten til å betale nå, senere eller over tid. Klarna tilbyr en enkel, trygg og fleksibel handleopplevelse. Over 100 000 handelssteder er tilknyttet Klarna, og selskapet har 2 000 ansatte i 14 land.

Prisjakt.no er Norges største pris- og produktsammenligningstjeneste, eid av Schibsted Media Group, og hjelper nordmenn til å handle smartere gjennom å finne riktig produkt til rett pris. Tjenesten er landets eneste, uavhengige pris- og produktsammenligningstjeneste, der leverandører og butikker ikke kan betale for innhold og rangering.

Hver måned bruker over to millioner nordmenn bruker Prisjakt-tjenesten for å sammenligne priser og produkter. Tjenesten dekker per i dag mer enn 2.500 butikker, 513.000 produkter og over 4,1 millioner søkbare produktegenskaper.

Prisjakt.no ble lansert i Norge i 2010 og tjenesten er tilgjengelig i ytterligere syv land.

Følg saker fra Prisjakt.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Prisjakt.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Prisjakt.no