Priv. til red: Forbrukerkompasset – ny, kvartalsvis fremtidsrapport om nordmenns kjøpekraft og kjøpsinteresser

Del
Til redaksjonen: Handelsstanden er full av rapporter om hvordan de seneste månedene, kvartalet og året har gått rent salgsmessig. Fakta og prognoser om hva som planlegges av innkjøp er sjeldnere å oppdrive. Derfor lanserer pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt i dag vår førte utgave av «Forbrukerkompasset», en kvartalsrapport med forbrukerinnsikt om kjøpspreferanser og kjøpekraft for de kommende tre månedene.

Vi ønsker å formidle et bilde av den nære fremtiden, og baserer oss løpende på statistisk representative meningsmålinger fra Kantar Public.

Den første utgaven av Forbrukerkompasset kan du finne her.

Noen hovedpunkter fra den første rapporten:

  • 37 prosent av alle nordmenn – nesten én av fire – oppgir at de har gode muligheter for å bruke penger på fysiske varer det neste kvartalet. Den norske kjøpekraften er betydelig høyere enn i Sverige, der 27 prosent svarer bekreftende på spørsmålet.
  • Nordmennene har høyest kjøpekraft innen varekategoriene Møbler og innredning, Kjøretøy og tilbehør, Mote/klær/tilbehør og Hjemmeelektronikk.
  • Én av fem oppgir at de kommer til å handle online, mens 42 prosent vil handle i fysisk butikk.

Dette, og mye mer, er blant innsikten som presenteres i vår første rapport. Etter hvert som kvartalene blir flere, vil også den sammenlignbare innsikten bli mer verdifull.

Vi håper at den kommer til nytte for redaksjoner og journalister som dekker forbrukerstoffet. Ved behov for utfyllende informasjon, statistikker for kjøpsadferd eller annen forbrukerinnsikt, ikke nøl med å kontakte meg.

Med vennlig hilsen

Christoffer Reina

Norgessjef Prisjakt (telefon 975 82 879)

Om Prisjakt.no

Prisjakt.noOm Prisjakt.no

Prisjakt.no er Norges største pris- og produktsammenligningstjeneste, og hjelper nordmenn til å handle smartere gjennom å finne riktig produkt til rett pris.

Hver måned hjelper Prisjakt.no nær to millioner nordmenn å sammenligne priser og produkter. Prisjakt.no har over 4 040 000 priser på 435 000 produkter fra 2565 indekserte butikker, samt 4 130 000 søkbare produktegenskaper. Prisjakt.no er landets eneste, uavhengige pris- og produktsammenligningstjeneste, og leverandører og butikker kan ikke betale for rangering eller bestemme hvilke produkter som skal prissjekkes.

Prisjakt.no er eiet av Schibsted Media Group, og tjenesten er tilgjengelig i ytterligere syv land.

 

Følg pressemeldinger fra Prisjakt.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Prisjakt.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Prisjakt.no