Agder Energi

Lansering av El-indeks

Del

Ifølge Miljødirektoratet er elektrifisering det tiltaket som har størst potensial for utslippsreduksjon av klimagasser i Norge. I morgen, 16. juni lanseres El-indeks, et samarbeid mellom Siemens og Agder Energi. Det nye verktøyet viser hvor langt Norges kommuner har kommet med elektrifisering.

Vi legger opp til flere samtaler og diskusjoner om hvilke muligheter og utfordringer kommunene står overfor når de skal redusere utslippene sine. Samtidig ser vi nærmere på El-indeks og hvilken rolle den kan spille i elektrifiseringen av Norge.

Lanseringen skjer på båten Brim Explorer og et mini-cruise i Oslofjorden med elektrisk drivkraft. Båten ligger ved Aker Brygge. 

Program:
Det er klart for ombordstigning fra klokken 09.00.

  • Klokken 9:30 åpnes arrangementet av klima- og miljøminister, Sveinung Rotevatn. 

Fra klokken 10:00 til 12:00 er vi med båten på en rundtur på Oslofjorden.

  • Sesjon 1: Steffen Syvertsen (Agder Energi) og Nils Klippenberg (Siemens) ønsker velkommen og forteller om bakgrunnen for kartleggingen.

  • Sesjon 2: Samtale med Håkon Taule i Thema Consulting Group, som står bak beregningene som er gjort, forteller om hva verktøyet viser og på hvilken måte kommunene kan bruke det.

  • Sesjon 3: Panelsamtale: Bjørn Haugland (Skift), Stein Erik Watne (Kristiansand kommune), Arne Haaland (Oslo kommune) og Erik Solheim (tidligere leder av FNs miljøprogram UNEP) er bekreftet. 

Samtalene ledes av Dagfrid Forberg, nestleder i Zero.

Som følge av myndighetenes retningslinjer vedr. koronasmitten har vi da nedjustert antall deltakere, men har holdt av plass til presse. Ta kontakt med Jon Anders Skau per epost eller på 476 35 078 dersom du ønsker å delta.

Fra klokken 10:30 kan du følge lanseringen av El-indeks digitalt her.

 

 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Om El-indeks
En vesentlig andel av vårt energiforbruk kommer fra energi som gir utslipp av klimagasser, og disse utslippene kan reduseres ved å gjøre energibruken elektrisk. El-indeks gir en oversikt over elektrifiseringsgraden i kommune-Norge og har som mål å vise hvilke grep kommunene kan ta for å redusere Norges klimagassutslipp. Elektrifiseringsgraden sier noe om hvor stor andel elektrisitet utgjør av det totale energiforbruket til en kommune. Beregningene er utført av Thema Consulting Group på oppdrag fra Siemens og Agder Energi.

Se El-indeks her: https://el-indeks.no/

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

Vil øke kvinneandelen og mangfoldet i energibransjen9.9.2020 13:30:24 CESTAktuelt

Olje- og energiminister Tina Bru samlet tirsdag 8. september over 20 av de mest sentrale kvinnelige ledere i olje- og kraftsektoren for å diskutere hvordan man kan rekruttere flere kvinner til energibransjen. Ingvill H. Mykland, konserndirektør Teknologi i Agder Energi, deltok i møtet. Hun sier bransjen har et stort potensial når det gjelder å ta i bruk hele arbeidstokken, både ved å øke kvinneandelen og generelt jobbe for å øke mangfoldet blant ansatte.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom