Jordbærene er her! Dobbelt så lang norsk sesong
Ved å ta i bruk tunneler, ny teknologi og nye dyrkningsmetoder, leverer de norske bøndene nå jordbær fra midten av mai helt til midten av september. De har økt sin årlige produksjon med 40 prosent. Dette er godt nytt for forbrukerne; for ingen slår de norske jordbærene på smak. Samtidig er det godt nytt for norske bønder.
- Vårt mål er å tilby mest mulig norske jordbruksvarer. Både fordi vi ønsker å støtte norske bønder og norsk landbruk, og fordi de norskproduserte varene har svært høy kvalitet. I MENY heier vi på kortreist mat, sier Lauritsen, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.
Økning i norskandel
Og pilene når gjelder norskandel peker i riktig retning i MENY, både for grønnsaker, poteter og bær. I 2022 var snaue 30 prosent av alle bærtypene solgt i MENYnorske, en økning på 5,1 prosentpoeng fra året før.
Lauritsen regner med - om været blir omtrent som i fjor - å selge 10 prosent mer norske jordbær i år. Økningen skyldes i hovedsak mer såkalte table-top-dyrkede bær, det vil si dyrking i kasser over bakken, som blant annet gir mer forutsigbare avlinger.
Resultat av satsing
Høsten 2021 etablerte NorgesGruppen «Jordbærløftet» med mål om å øke salget av norske jordbær betydelig. Sammen med Gartnerhallen, BAMA og jordbærbøndene definerte NorgesGruppen tiltak for større og mer stabil produksjon.
- Vi skal være best på frukt og grønnsaker, derfor er vi glade for at nettopp våre butikker får de første norskproduserte jordbærene, sier Lauritsen.
Fra uke 23 har alle MENY-butikkene norske jordbær.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom