Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
– Vi har gjort research i Europa og finner ingen andre dagligvarebutikker med kunstgress og isbane på taket, sier driftssjef Håkon Linnæs i MENY.
Den kreative løsningen, som innebærer et samarbeid med Ready, er resultat av mange års leting etter en egnet tomt for et supermarked i Holmenkollen-området. MENY har sprengt seg ned i grunnen, men har likevel klart å skape en følelse av at butikken ligger på bakkeplan. Kunstgressbanen på taket, som allerede er i bruk, består av blant annet sand og olivenstein for å unngå de omstridte gummigranulatene. Om været spiller på lag, åpner kunstisbanen 21. november.
- Vi ønsker å etablere en god nabolagsbutikk hvor kundeservice står i sentrum. Vi vektlegger ferske råvarer og matkompetanse med slakterdisk, fiskedisk, ostedisk og deli-disk som inkluderer varme og kalde måltider, nylagde salater og snackingprodukter. Her skal også besøkende til idrettsanlegget finne sunne mellommåltider, sier Linnæs.
Parkeringssamarbeid
Parkering er en knapphet, særlig fordi idrettsanlegget har svært mange besøkende. MENY og Ready har derfor inngått et parkeringssamarbeid som skal sikre rotasjon slik at plassen er tilgjengelige for handlene MENY-kunder og for foreldre som skal sette av Ready-barna sine.
- Trumf-medlemmer, som registrerer bilen sin, får 45 minutters gratis parkering, de må bare huske å registrere handelen i Trumf når de betaler i kassa. Ikke handlende-kunder må betale. På søndager kan gjester til idrettsanlegget bruke MENY-plassene fritt, sier Linnæs.
MENY-offensiv i Oslo
Ikke siden 1990-tallet har MENY satset så offensivt på Oslo som nå. Kjeden har åpnet en rekke nye butikker i Oslo, butikker med en standard på linje med supermarkeder i andre europeiske hovedsteder. MENY Frogner åpnet sommeren 2023, MENY Bjørvika og MENY Frysja våren 2024 og MENY Gressbanen nå i november. I tillegg ble MENY Ringnes Park rehabilitert i sommer og matdestinasjonen Jacob’s Holtet reåpnet i september etter omfattende ombygging.
- Vi tør å tenke annerledes, noe Gressbanen er et eksempel på, og vi lar oss ikke diktere av lavpris. Tvert om; vi skal gi Oslo-folket de beste matbutikkene i Norge. Vi heier på gode råvarer, stort utvalg, lokalmat, matkompetanse og inspirasjon. Kundene setter pris på oss. Vi har vekst i markedsandeler i år i Oslo, sier Marius Thorne, regionssjef for MENY med ansvar for butikkene i Oslo, Akershus og Østfold. Han legger til at MENY ser en trend i Oslo mot mer rene råvarer, men også kvalitetsprodukter innen mat-i-farta og mer ferdige måltidsløsninger,
Fakta om MENY Gressbanen
- Åpnet 14. november 2024, etter 1,5 år med omfattende bygging.
- Spennende konstruksjon og innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. Butikken har idrettsbane på taket (kunstgress om sommeren og isbane om vinteren).
- Salgsareal på 1350 kvm og omsetningsmål på kr. 115 millioner i 2025.
- Kjøpmann: Kathrine Hauglund, oppvokst i området, tidligere jobbet hos MENY Røa.
- 50 ansatte, inkludert flere med fagbrev. Ferskvaresjef Helene Schei Dunsæd er butikkslakter og kommer fra MENY Sandvika.
- Butikken vektlegger ferske råvarer, matglede og matkompetanse med slakterdisk, fiskedisk, ostedisk og deli-disk, inkl. varme og kalde måltider, nylagde salater og snackingprodukter.
- Kundeservice står sentralt med ledere og ferskvare-spesialister på jobb i hele åpningstiden.
- Parkeringsplass til 45 biler og 45 sykler. Sømløs og gratis parkering i 45 minutter for Trumf-medlemmer som handler. (Må registrere bil i Trumf-medlemskap, og registrere handelen i Trumf hver gang du betaler i kassen hos MENY Gressbanen).
- Butikken har tatt i bruk miljøvennlig teknologi. Blant annet gjenvinnes overskuddvarme fra kjøl- og fryseanlegg som varmekilde til varmtvann, ventilasjon og bakkevarme.
- Ready benytter overskuddsvarmen fra kjølemaskinen som forsyner isbanen til bakkevarme og oppvarming av garderober.
- Adresse MENY Gressbanen: Holmenkollveien 45
Fakta om MENY i Oslo
- 29 MENY-butikker i Oslo (i tillegg: Jacob’s Majorstuen og Jacob’s Holtet)
- Norges største dagligvarebutikk: MENY CC Vest i Oslo (omsatte for kr. 494 mill. i 2023)
- Andre store MENY-butikker i Oslo: Bryn, Røa, Ringnes Park, Tveita, Colosseum og Lambertseter
Kontaktpersoner i MENY:
- Kathrine Hauglund, kjøpmann MENY Gressbanen, tlf. 98242697, kathrine.hauglund@meny.no
- Håkon Linnæs, driftssjef i MENY, tlf.93268863, hakon.linnas@meny.no
- Marius Thorne, regionsjef i MENY, tlf. 93042086, marius.thorne@meny.no
- Maria Nevjen Roth, prosjektleder i NorgesGruppen Eiendom, maria.roth@norgesgruppen.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på over 20 milliarder kroner i 2023. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 200 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Nå kan du kjøpe norsk hvitløk!20.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
I høst finner du for første gang hvitløk dyrket i Norge i butikkhylla, nærmere bestemt i MENY. Dette er en spennende test for MENY, som har som mål å selge mest mulig norske landbruksvarer.
«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding
Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.
Åpning av Norges råeste matvarehus12.9.2024 13:57:00 CEST | Pressemelding
12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo. - Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.
Rekordmange søkere til traineeprogram29.8.2024 10:12:00 CEST | Pressemelding
- Jeg er glad for at talentprogrammet er mer populært enn noen gang. Å sikre tilfang av gode ledere i butikk er avgjørende for at MENY skal opprettholde sin posisjon som Norges ledende supermarked. I år har vi dessuten overvekt av kvinnelige deltakere, sier HR-direktør Line Beate Jebsen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris3.7.2024 09:25:15 CEST | Pressemelding
Norsk tomat på boks, en norsk variant av risgrøt, skav av lavvorøkt reinstek, langtidsholdbar salatmiks i ukespose, alkoholfrie cocktails og en sorteringsmaskin som redder norsk matkorn og bidrar til flere brød bakt på norsk mel. Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom