Visit Geilo

Feirer 40 år med offisielt verdensmesterskap på Geilo

Del

Etter noen vintre med arrangement-stopp, er Spark VM tilbake på Geilo, og feirer «40-ish år jubileum» med brask og bram i helgen.

Foto: Paul Lockhart
Foto: Paul Lockhart

"Spark VM er et unikt arrangement på mange måter. Det er uhøytidelig, sosialt og tradisjonsrikt. Med utgangspunktet i et av de eldste fremkomstmidlene vi kjenner til her i landet, har engasjerte mennesker siden 1982 klart å skape et folkerikt og kjært vinterkarneval" sier daglig leder i Visit Geilo, Heidi Stevning. "Innholdet i Spark VM har variert gjennom årene, og Spark VM fremstår i dag som et vinterkarneval. Det er i all hovedsak 3 klasser for voksne og et eget Spark VM for barn". 

Ihuga Event er leid inn som arrangører av årets Spark VM, og prosjektleder Kristian Brusletto Kjærholt forteller at det er god påmelding i alle klassene. "Det er bedriftslag fra blant annet Norske Redningshunder, Røde Kors, politiet og brannvesenet som konkurrerer mot hverandre. Lokale barn og barnehager deltar i barneklassen og som vanlig kan vi forvente spreke kostymer i den tradisjonsrike kostymeklassen. Her dukker det opp lag som har deltatt på Spark VM i mange år, så det er bare å møte opp og bli med på folkefesten" oppfordrer Kjærholt.

Utvidet jubileumsprogram

"Etter noen år med pandemi, glapp vi egentlig muligheten til å arrangere 40års-jubileet i fjor - så derfor arrangerer vi 40 år-ish jubileum i år" sier Kjærholt.
"Vi har lyst til å feire at Geilo har vært vertskap for et offisielt verdensmesterskap i så mange år, og virkelig slippe løs karnevalstemning i sentrum. Nytt i år er at vi tjuvstarter Spark VM med en Spark-Off på fredag kveld. Lørdag er det barneklassen som er først ute med start kl 11.00, fulgt av voksenklassene fra kl 14.00. Spark VM avsluttes med et 90-talls party med blant annet DJ Howard og Infinity, så det er bare å legge helgeturen til Geilo" avslutter Kjærholt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Paul Lockhart
Foto: Paul Lockhart
Last ned bilde
Foto: Paul Lockhart
Foto: Paul Lockhart
Last ned bilde
Kristian Brusletto Kjærholt. Foto:Andreas Roksvåg
Kristian Brusletto Kjærholt. Foto:Andreas Roksvåg
Last ned bilde

Lenker

Om Visit Geilo

Visit Geilo
Visit Geilo
Vesleslåttvegen 8
3580 Geilo

(+47) 32 09 59 00https://www.geilo.com/

Geilo er en av Norges største turistdestinasjon, vintersportsted og hyttekommune. Destinasjonsselskapet Visit Geilo består av ca 150 lokale medlemsbedrifter, og er en utviklings- og markedsorganisasjon for turismen på Geilo. Selskapet er en ideell bedrift der alle midler investert gjennom selskapet går til markedsføring av Geilo og utviklingen av reiselivsproduktet

Følg pressemeldinger fra Visit Geilo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Visit Geilo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Visit Geilo

6000% økning i onlinesalg på Geilo1.9.2022 12:28:27 CEST | Pressemelding

Geilos fokus på samarbeid på tvers av bedrifter gir markant økning i onlinesalget. Populære Geilo i Norge tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Her tilbys aktiviteter for hele familien, både sommer og vinter. Hit kommer både norske og internasjonale gjester for å oppleve ulike aktiviteter på fjellet, og på travle dager rommer Geilo rundt 40 000 overnattingsgjester, inkludert private hytter og utleiefirmaer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom