Visit Geilo

Geilo remerket som Bærekraftig Reisemål

Del

Geilo  kunngjør med stolthet at de har blitt remerket som Bærekraftig Reisemål for 2.gang, denne gang på såkalt Standard 3.0. Dette merket er en betydningsfull milepæl i Geilo sin forpliktelse til å bevare sitt naturlige miljø og samtidig tilby en eksepsjonell reiselivsopplevelse for besøkende fra hele verden.

Mange besøkende under Norsk Matglede på Geilo tidligere i høst
Mange besøkende under Norsk Matglede på Geilo tidligere i høst Foto: Paul Lockhart

Merkeordningen er et konkret redskap, i regi av Innovasjon Norge, for utvikling av et bærekraftig reiseliv. Ordningen viser at destinasjonen, over tid, prioriterer målet om økt bærekraft. Hvert tredje år er det en remerking. Da må destinasjonen vise til forbedringer som er gjort siden sist. På denne måten binder destinasjonen seg til å kontinuerlig jobbe med bærekraftige prinsipper og til å forbedre seg og sitt forhold til lokalsamfunnet.

Visit Geilo har, i nært samarbeid med Hol kommune, gjennom mange år jobbet målrettet for en mer bærekraftig utvikling av Geilo som reisemål. Dette resulterte i at Geilo var blant de første reisemålene i Norge som ble kvalifisert til merket for Bærekraftig Reisemål i 2016. 18. oktober i år ble det klart at Geilo igjen oppfylte kravene som Innovasjon Norge stiller for å beholde denne merkeordningen. Denne gangen oppnådde Geilo merket på den nyeste versjonen av standarden, versjon 3.0, som inkluderer oppdaterte målinger og planer for økt bærekraft i reiselivet. 

"Bærekraft er et vidt begrep, og omfatter mange områder, og vi må vise engasjement på alle", forteller daglig leder i Visit Geilo, Heidi Stevning. "Et av de er kulturell og sosial bærekraft, som blant annet ivaretas gjennom arrangementet Norsk Matglede. Her fremheves lokalmat og lokale produsenter. Vi jobber også med å redusere klimapåvirkningen ved å markedsføre togstasjonen for miljøvennlig transport, og SkiGeilo tilbyr gratis skibuss til gjester og lokalbefolkningen. Eksisterende turstier og skiløyper oppgraderes for å ivareta naturen og gi besøkende muligheten til å nyte landskapet bærekraftig" fortsetter Stevning.

"Det betyr ikke at Geilo er 100 prosent bærekraftig på alle måter, men at Geilo som destinasjon har forpliktet seg til å jobbe langsiktig for en mer ansvarlig og bærekraftig utvikling. Bærekraft handler for oss rett og slett om å balansere gode gjesteopplevelser, lokal verdiskaping, ta vare på naturen vår, og tilrettelegge for at Geilo og Hol kommune skal være et godt sted å bo og vokse opp for barna våre. Dette ønsker vi å gjøre gjennom kunnskap, dialog og samhandling".

Geilo har i mange år vært et kjent og populært reisemål gjennom hele året.  "Anerkjennelsen som et Bærekraftig Reisemål, er et tegn på Geilos engasjement for en positiv reiseopplevelse som respekterer miljøet og lokalsamfunnet. Besøkende på Geilo kan nå nyte oppholdet i visshet om at de støtter en destinasjon som prioriterer arbeidet om å bli mer bærekraftig. Geilo ønsker alle hjertelig velkommen til å oppleve den praktfulle naturen og den rike kulturen som destinasjonen har å by på, og samtidig bidrar til å bevare dette for kommende generasjoner" avslutter Stevning. 

Kontakter

Bilder

Daglig leder i Visit Geilo, Heidi Stevning
Daglig leder i Visit Geilo, Heidi Stevning
Last ned bilde

Om Visit Geilo

Geilo er en av Norges største turistdestinasjon, vintersportsted og hyttekommune. Destinasjonsselskapet Visit Geilo består av ca 150 lokale medlemsbedrifter, og er en utviklings- og markedsorganisasjon for turismen på Geilo. Selskapet er en ideell bedrift der alle midler investert gjennom selskapet går til markedsføring av Geilo og utviklingen av reiselivsproduktet

Følg pressemeldinger fra Visit Geilo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Visit Geilo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Visit Geilo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye