Demokratene

Engangsplast-forbudet viser regjeringens hykleri.

Del

Regjeringen har innført et forbud mot engangsplast som trådte i kraft 3. juli 2021, som følge av et EU-direktiv. Produktene det gjelder, er bestikk, tallerkener, sugerør, ballongpinner, rørepinner og bomullspinner i plast, samt matbeholdere, drikkebegre og drikkevaremballasje av isopor.

Foto: Ina Kristine Thoresen
Foto: Ina Kristine Thoresen
Regjeringen hevder seg bekymret for plastforsøpling, og hevder at store mengder engangsplast havner i naturen. Demokratene anerkjenner at kampen mot plastforsøpling er viktig, men vil poengtere at Norge allerede er et av verdens reneste og resirkulerende land, med et av verdens mest miljøbevisste folkeslag.
Demokratene frykter at innføringen av produkter av papp og treverk vi underminere nordmenns vilje og bevissthet mot å rydde opp etter seg i naturen, og heller øke forsøplingen av offentlige steder. 
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn uttaler også at det er dårlig utnyttelse av ressurser å bruke et produkt bare en gang: Dette avslører en foruroligende liten innsikt i hva loven innebærer: De nye produktene er nemlig også engangsartikler, og krever på ingen måte mindre ressurser å produsere. 
Demokratene er enda mer kritisk til at regjeringen som hevder seg bekymret for engangsplast havner i naturen, samtidig går inn for enorm utbygging av vindturbiner, som strør enorme mengder mikroplast i naturen fra 80 meter lange engangs-møllevinger som ikke kan resirkuleres. 
Dette, og byggingen av industriområder med vindkraft i urørt, norsk natur, anser Demokratene som ren miljøkriminalitet. Ikke minst fordi det ikke finnes noen klimakrise, CO2 styrer ikke jordens klima, og vindkraftkollapsen i Tyskland, med raskt eskalerende kraftforsyningsproblemer i EU, viser at vindkraft er nok et "grønt" blindspor for klimahysteriet. Det virker ikke.  
Hykleriet i Regjeringens prioriteringer viser at de er fullstendig uten troverdighet rundt miljøpolitikk, og heller er opptatt av å bygge et image som "grønne". I virkeligheten er globalistene bare opptatt av å gjøre som EU befaler, og la vindkraft-svindlere tjene så mye penger som mulig på strømkundenes bekostning. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ina Kristine Thoresen
Foto: Ina Kristine Thoresen
Last ned bilde

Om Demokratene

Demokratene
Demokratene
Kirkegata 12
4611 Kristiansand S

+47 94 26 09 25http://www.demokratene.no

Demokratene mener at Norge må tenke på de som lever, de som bygget landet — og de som skal arve det.

Følg pressemeldinger fra Demokratene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Demokratene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Demokratene

Demokratene sender åpent brev til helseministeren17.7.2021 14:49:38 CEST | Pressemelding

Demokratene stiller seg kritisk til flere sider av Regjeringen Covid-håndtering, og ikke minst vaksineringen av barn. Derfor har vi skrevet et åpent brev til Helse- og omsorgsminister Bent Høie, som leder Helse- og omsorgsdepartement og derfor har øverste ansvar for vaksineprogrammet og hva det medfører av konsekvenser. Vi ønsker svar på noen viktige spørsmål, og venter at helseministeren kommer med klare svar til oss, foreldre og befolkningen. Spørsmålene er som følger:

Demokratene advarer skarpt mot EUs klimahysteri og «Fit for 55»17.7.2021 09:48:16 CEST | Pressemelding

Den 14. juli la EU fram sin klimaplan «Fit for 55». De neste to årene skal tusenvis av lobbyister, mer enn 700 EU-parlamentarikere og 27 regjeringer jobbe intenst for å kutte 55 prosent CO2-utslipp innen 2030, og bruken av fornybar energi skal dobles. Dette anser Demokratene som en politisk atombombe mot Europas og Norges stabilitet og økonomi. Vi avviser «Fit for 55» fullstendig, akkurat som vi avviser både Parisavtalen og Regjeringens «Klimaplan 2030.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom