Black Friday: Nordmenn jakter intenst på Playstation 5 – og brettspill

Del

Tech-produkter og annen småelektronikk topper norske prissøk i ukene og dagene før Black Friday. Korona-nedstengning og mer tid med familien baner også vei for en gammel klassiker på topplistene: Brettspill.

Vittersø
Vittersø

Fredag er det duket for årets travleste handledag. I fjor dro nordmenn kortet over ni millioner ganger på Black Friday, og hos pris- og produktsøketjenesten Prisjakt har man aldri tidligere registrert så mange enkeltprodukter på salg på én dag som 29. november 2019.

Kundene har for lengst startet jakten på de beste handlekuppene på årets «sorte uke». Nesten to millioner nordmenn svarer i en fersk spørreundersøkelse fra Opinion, gjort på oppdrag fra Prisjakt, at de planlegger å handle på nett eller i fysisk butikk i morgen. Halvparten av disse skal bruke muligheten til å kjøpe julegaver.

PS5-håp

-Enkeltproduktet som desidert topper vår søketjeneste med antall søk og lagrede prisvarsler de siste ukene, er fortsatt den nye Playstation 5, forteller daglig leder Are Vittersø i Prisjakt Norge.

-Selv om denne spillkonsollen ble utsolgt på få minutter i forrige uke, og annenhåndsmarkedet priser den opp til det firedobbelte, så er det unormalt mange som fortsetter å lagre prisvarselet, i håp om at årets spillnyhet plutselig kommer på lager i en nettbutikk, sier Vittersø.

I fjor ble elektronikk og mote de store kategorivinnerne på Black Friday-salget. Den oppdaterte søkestatistikken viser at det er tech-produkter som antagelig blir den store vinneren også i år.

Prisdropp på Apple

-Airpods fra Apple ligger alltid veldig høyt på trafikklisten, det samme gjør nå Nintendo Switch og den nye Microsoft Xbox Series X, samt spillene «Assasins Creed Valhalla», «Call of Duty Cold War» og «Fifa21». Og så er det et merkbart hopp i antallet som jakter på robotstøvsugere og trådløse støvsugere om dagen, sier Vittersø.

-Vi ser også en stigende interesse for iPhone 11 og iPhone 12. De foregående årene har Black Friday vært den desidert billigste dagen å handle Apple-produkter på, og mange vet nok at fjorårets modell sannsynligvis får en hyggelig prisdropp i disse dager etter at iPhone 12 nylig ble tilgjengelig i butikkene. Akkurat i dag er det for eksempel over tusenlappen i prisforskjell på beste og dyreste tilbud på Airpods Pro, mens det er flere tusen kroner i forskjell på eldre iPhone-utgaver, sier han.

Analog julegavevinner

Èn kategori stikker seg imidlertid ut fra de andre, med desidert sterkest søkevekst hos Prisjakt denne høsten: Tradisjonelle brettspill, etterfulgt av populære selskapsspill. Aller mest ettertraktet er «Minecraft: Builders & Biomes», kortspillet «God of war» og «Bezzerwisser». Også ærverdige «Monopol» scorer høyt både blant barn og voksne.

-Julegave-klassikeren har virkelig gjort comeback denne høsten, som et resultat av at nordmenn er mer hjemme med familien under smitteoppblomstringen. Vi så det i mars og april, men den siste måneden har interessen eksplodert. Økt salg av brettspill er en interessant og hyggelig motreaksjon til alt det digitale, som sluker stadig mer av hverdagen vår. Vi nekter simpelthen å gi slipp på det gode, trygge og analoge, sier Are Vittersø.

Utvalgte topplister hos Prisjakt før Black Friday:

Mest populære tilbud (alle kategorier): https://www.prisjakt.no/tema/black-friday

Brettspill: https://www.prisjakt.no/category.php?k=1217

Spillkonsoller: https://www.prisjakt.no/category.php?k=401

TV- og dataspill: https://www.prisjakt.no/category.php?k=378

Bildetekst: Daglig leder Are Vitteresø hos Prisjakt Norge.

 

For ytterligere spørsmål om Black Friday-salget, kontakt gjerne Are Vittersø på telefon 402 21 792.

 

Nøkkelord

Bilder

Om Prisjakt.no

Prisjakt.noOm Prisjakt.no

Prisjakt.no er Norges største pris- og produktsammenligningstjeneste, og hjelper nordmenn til å handle smartere gjennom å finne riktig produkt til rett pris.

Hver måned hjelper Prisjakt.no nær to millioner nordmenn å sammenligne priser og produkter. Prisjakt.no har over 4 040 000 priser på 435 000 produkter fra 2565 indekserte butikker, samt 4 130 000 søkbare produktegenskaper. Prisjakt.no er landets eneste, uavhengige pris- og produktsammenligningstjeneste, og leverandører og butikker kan ikke betale for rangering eller bestemme hvilke produkter som skal prissjekkes.

Prisjakt.no er eiet av Schibsted Media Group, og tjenesten er tilgjengelig i ytterligere syv land.

 

Følg pressemeldinger fra Prisjakt.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Prisjakt.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Prisjakt.no