Viking Ocean Cruises

Bergen-registrerte cruiseskip med norsk flagg i verdenstoppen

Del

Viking Ocean Cruises – med sine skip Viking Star og Viking Sea – fikk denne uken et dryss med utmerkelser fra verdens fremste cruisenettsted, Cruise Critic.

Viking Ocean Cruises vant denne uken ti kategorier, inkludert Beste totalopplevelse og Best for førstegangsreisende, under den årlige Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards. De to 930-passasjerers søsterskipene Viking Star og Viking Sea tok de to øverste plassene i nesten alle kategoriene hvor de var nominert.

Viking Sea fikk førsteplass i følgende kategorier i sitt første seilingsår: Beste totalopplevelse, beste underholdning, best for trening og avslapning, beste fellesarealer, best service og beste landutflukter. Viking Star fikk førsteplass i kategoriene beste matopplevelser og best valuta for pengene, samt - for andre år på rad - for beste lugarer og best for førstegangsreisende.

Ikke overraskende var Best for familier den eneste kategorien hvor Viking-skipene ikke tok en av de to øverste plassene, da cruiserederiet sikter seg inn mot voksne og erfarne turister, og ikke tilbyr lugarer eller aktiviteter tilpasset barn.

Cruise Critic er verdens ledende nettsted for cruisevurderinger, og samtidig et stort nettsamfunn. Cruisers’ Choice Awards kårer de beste cruiseskipene i verden, basert utelukkende på tusenvis av vurderinger gjort av cruisepassasjerer for reiser som er gjennomført i 2016 og publisert hos Cruise Critic samme år.

- Det er en ære for våre første to havgående skip å bli kåret til de beste cruiseskipene av Cruise Critic-samfunnet. Resultatet er også i tråd med våre interne målinger, der 99,8 prosent av våre gjester rangerer sin Viking-opplevelse som over eller langt over forventningene, sier styreleder Torstein Hagen.

Hagen er stolt over utmerkelsene, ser frem til å ta i bruk flere Viking-skip og er glad for å seile med norsk flagg.

- På tross av alt oppstyret rundt dåpen av Viking Star har vi fortsatt å registrere skipene under NIS, selv om  det koster oss litt mer. Viking Sky, som nettopp er levert, vil bli døpt i Tromsø den 22. juni. Jeg håper på en like entusiastisk mottagelse fra tromsøværingene som vi fikk av alle bergensere 17. mai 2015, sier Torstein Hagen.

Vikings fjerde skip, Viking Sun, blir levert i november og vil bruke jomfrusesongen sin på rederiets første jorden rundt-cruise. I 2018 blir Viking Spirit en del av Viking-flåten, før et sjette, og foreløpig navnløst, skip blir levert i 2019. Med seks skip i flåten vil Viking Ocean Cruises være det største småskip-cruiserederiet på verdenshavene.

Viking Star og Viking Sea har 465 lugarer hver. Alle Veranda-lugarene, på rundt 25 m2, har egen veranda, king size-seng, interaktive flatskjerm-TVer og store bad med varmekabler og dusj. Hvert skip har også 22 Explorer-suiter, som varierer i størrelse fra 75-100 m2, med større verandaer og nydelig utsikt.

Viking-skipene har to badebasseng, et hovedbasseng der taket kan tas bort for å slippe inn sol eller gi utsikt til stjernene, og et evighetsbasseng i akterenden. Skipenes spa er skandinaviske i stilen, med blant annet basseng, sauna og snøhule.

Gjestene kan velge mellom en rekke spisetilbud, fra Mamsen med sine norske vafler og husmannskost, via italienske favoritter hos Manfredi’s til fine dining i The Restaurant. I tillegg kommer World Café med internasjonale retter og lokale spesialiteter, The Chef’s Table som tilbyr smaksmeny med vinpakke, The Kitchen Table som tilbyr regionale retter, Pool Grill som serverer gourmetburgere og Wintergarden som serverer ettermiddag-te og scones – blant annet.

I stedet for kasinoer og vannskiler satser Viking på sitt eget Viking’s Culture Curriculum®, som tilbyr forelesninger i verdensklasse om historie og kunst, smaking av årgangsviner fra landene skipene besøker, restaurantmenyer inspirert av lokale tradisjoner, musikk og underholdning presentert av lokale utøvere, kokkeskole med lokale råvarer, og landutflukter som gir god innsikt i havnenes kultur og historie.

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans