Israelsk høyesterett avviste søksmål om forbud mot trådløse nett i skoler

Del
Den 29. april 2015 besluttet den israelske høyesterett til å avvise et krav om å forby bruk av Wi-Fi i skolen. Eksperter ga motstridende vitnemål, og domstolen opplevde at den trengte bevis på ekstrem urimelighet for å kunne innføre et slikt forbud.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i Israel og i andre land, og tusenvis av personer har engasjert seg. Domstolen uttalte samtidig at dersom forvaltningen ikke levde opp til sin forpliktelse om å behandle hvert enkelt tilfelle av barn med el-overfølsomhet individuelt, ville "denne retts dører stå åpne". Det er ventet nye søksmål på vegne av slike barn. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Folkets Strålevern

Folkets Strålevern
Folkets Strålevern
Fjelkensvingen 10
1395 Hvalstad

http://www.folkets-stralevern.no
Folkets Strålevern er opprettet i erkjennelsen av at det finnes dokumentert, fagfellevurdert og publisert internasjonal forskning om helseskadelige effekter fra elektromagnetisk stråling (slik som i dag benyttes til trådløs kommunikasjon; mobiltelefoni, trådløse nettverk, osv.). Det er et betydelig problem for det norske folk at denne kunnskapen fremdeles ikke reflekteres i norske lover og forskrifter. Mennesker fortjener en etterrettelig, lyttende organisasjon som – uten en skjult agenda – har som formål å beskytte og informere. Ettersom myndighetene per i dag unngår å formidle denne informasjonen til det norske folk, tar Folkets Strålevern ansvar i denne saken slik at du kan ta kunnskapsbaserte, rasjonelle beslutninger i forhold til eksponering og bruk av trådløs teknologi. Folkets Strålevern arbeider aktivt med å påvirke det norske politiske miljø til å erkjenne denne forskningen, slik at lover og forskrifter kan brukes til å beskytte mennesker mot skadelige effekter fra elektromagnetisk stråling.

Følg pressemeldinger fra Folkets Strålevern

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Folkets Strålevern på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Folkets Strålevern

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye