Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni
Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
![Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni.](/data/images/public/89913/18146579/c6dfb31a-9728-4756-ac19-7e5d659341d2-w_720.jpg)
Skolebrød dukket trolig opp på 1950-tallet i Norge, og har med tiden blitt en av folkets favoritter. Skolebrød er en av de mest spiste hvetebollene, kanskje spesielt populær hos skoleelever. Også i utlandet faller skolebrødet i smak, så både i Disneyland og på et bakeri i New York kan man få kjøpt norske skoleboller.
Skolebrød er den kategorien søte bakverk norske bakerier selger mest av, ca. 8000 tonn hvert år.
Hva kan kalles skolebrød?
Det finnes noen regler for hva et skolebrød er; søte hveteboller med eggekrem med eller uten vaniljesmak toppet med melisglasur og kokos. Men det finnes også flere lokale varianter.
Kjært barn har mange navn og skolebrødet blir også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle med mer. Hvordan man spiser bollen er nok individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.
– Ønsker du å bake selv finner du oppskrifter på både klassiske, grove, veganske, glutenfrie og fargerike skolebrød på brodogkorn.no, forteller Torunn Nordbø.
![null](https://kommunikasjon.ntb.no/data/images/public/89913/18146579/a15768b1-8976-4e30-be12-f1b9f4a9dc04-w_720.jpg)
Hurra for skolebrødet
Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Ta turen innom bakeriet på skolebrødets dag og nyt et herlig skolebrød. Eller bak selv. Del gjerne dine opplevelser med #skolebrødetsdag
Sjekk hvor ditt nærmeste bakeri er, her er liste over bakerier som feirer skolebrødets dag: http://brodogkorn.no/fakta/feires-skolebrodets-dag/
Mer informasjon på http://brodogkorn.no/kampanje/hurra-for-skolebrodet/
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
![Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord feirer Skolebrødets dag fredag 21. juni.](/data/images/public/89913/18146579/c6dfb31a-9728-4756-ac19-7e5d659341d2-w_240.jpg)
![Daglig leder Torunn Nordbø oppfordrer til å feire avslutningen på skoleåret med nybakte skolebrød.](/data/images/public/89913/18146579/a15768b1-8976-4e30-be12-f1b9f4a9dc04-w_240.jpg)
![Klassiske skolebrød](/data/images/public/89913/18146579/41c16d8e-3438-4301-8207-1a1a570a443f-w_240.jpg)
Lenker
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
![](/data/images/public/89913/18146579/7c139dfe-c7d9-43db-b465-a6488eb4ff83-w_780.jpg)
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grepet som redder feriebudsjettet26.6.2024 07:35:00 CEST | Pressemelding
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.
Vil ha frimerke med duft av norsk grovbrød22.5.2024 15:17:02 CEST | Pressemelding
Det franske postvesenet kom i forrige uke ut med et duftfrimerke for å feire den verdenskjente bagetten. Nå utfordrer Opplysningskontoret for brød og korn statsminister Støre, matminister Pollestad og Posten til å følge etter franskmennene og lage et norsk frimerke med duften av norsk bakst.
17. mai med nybakt rabarbra14.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Rabarbraen er i ferd med å bli spiseklar. Martin fra Bakermesterskapet har en rabarbra-favoritt til nasjonaldagen. Du kan lage den enkel, eller klaske til med fransk vri.
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom