Prisekspert: -Vent til november med å kjøpe ny iPhone

Del

Årets nye iPhone-modeller setter nye prisrekorder, men prisekspertens råd er å vente til november før du kjøper. -Du kan spare tusenlapper hvis du venter til Black Week, sier Christoffer Reina i Prisjakt.

Tirsdag kveld holdt Apple sin årlige høstlansering, hvor de lanserte nye Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 og den nye iPhone 15-serien. Når de nye telefonene blir tilgjengelige i norske butikker om en drøy uke, vil den billigste modellen – iPhone 15 – koste rett under 12.000,- kroner, mens den dyreste – iPhone 15 Pro Max – trolig selges for rundt 18.000,- kroner. For de fire nye modellene betyr det en prisøkning på mellom 1.005 og 2.505 kroner fra fjorårets lansering.

-Noen bare må ha, og kjøper den nye modellen umiddelbart. Men for de som er opptatt kloke kjøp - å spare en tusenlapp eller to - kan det lønne seg å ha is i magen. Vår prishistorikk viser at iPhone – med unntak av noen få modeller – nesten alltid dropper en tusenlapp eller mer i slutten av november, i tidsrommet før og under Black Week, forteller daglig leder Christoffer Reina i pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt.

-Etter hver eneste iPhone-lansering de siste årene ser vi det samme mønsteret: De fleste modellene faller cirka 10 prosent etter to-fire måneder etter lansering, og ytterligere 10-15 prosent etter seks måneder. Etter lansering av ny modell fortsetter den neste nyeste modellen å falle, så du kan med andre ord fortsette å gjøre gode kjøp hvis du ikke er opptatt av å ha den ferskeste modellen, sier Reina.

Han påpeker at tendens er noenlunde lik når Samsung utpå nyåret lanserer sine, nye modeller: Også disse telefonene faller rundt 10 prosent i pris tre-fire måneder etter lansering, og deretter ytterligere 10-15 prosent under Black Week, romjulssalg og januarsalg. 

-Hvis du, i disse utfordrende tider for privatøkonomien, vil være helt sikker på å finne laveste pris på telefonen når du handler, så og si uansett merke, så viser vår statistikk at Black Weeky i november i mange år har vært det gunstigste tidspunktet for å handle disse telefonene, med mindre man venter lenge og kjøper telefonen 12 måneder etter lansering. Rett i etterkant av Black Week ser vi også at prisene ofte settes noe opp igjen, før de på ny svinger nedover, sier Christoffer Reina.

Her er de planlagte, norske utsalgsprisene for Apples nye iPhone-modeller, sammenlignet med fjorårets modeller ved lansering. (Merk at prisene på hver modell varierer, avhengig av lagringsplass. De oppgitt prisene er for modeller med 128GB lagringsplass):

  • iPhone 15: 11.995,- (iPhone 14: 10.990,-)
  • iPhone 15 Plus:13.495,-  (iPhone 14 Plus: 12.490,-)
  • iPhone 15 Pro: 14.995,- (iPhone 14 Pro: 13.990,-)
  • iPhone 15 Pro Max: 17.995,- (iPhone 14 Pro Max: 15.490,-)

Bildetekst (1): Daglig leder Christoffer Reina i Prisjakt.

Bildetekst (2): Denne oversikten viser prisutviklingen på iPhone 14 Plus (128GB), fra lansering i september 2022 til 12. september 2023.

Ta gjerne kontakt for flere illustrasjoner eller kommentarer.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Prisjakt.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Prisjakt.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Prisjakt.no

Priv. til red: Forbrukerkompasset – ny, kvartalsvis fremtidsrapport om nordmenns kjøpekraft og kjøpsinteresser28.10.2022 10:30:00 CEST | Presseinvitasjon

Til redaksjonen: Handelsstanden er full av rapporter om hvordan de seneste månedene, kvartalet og året har gått rent salgsmessig. Fakta og prognoser om hva som planlegges av innkjøp er sjeldnere å oppdrive. Derfor lanserer pris- og produktsammenligningstjenesten Prisjakt i dag vår førte utgave av «Forbrukerkompasset», en kvartalsrapport med forbrukerinnsikt om kjøpspreferanser og kjøpekraft for de kommende tre månedene.