MENY

Jordbærene er her! Dobbelt så lang norsk sesong

Del
Før ventet vi til St. Hans på norske jordbær. Nå er de alt på plass i alle MENY-butikker. Nye dyrkningsmetoder har utvidet sesongen fra to til fire måneder. – Vi selger mer norske bær enn før, noe som er svært gledelig, sier Steinar Lauritsen i MENY.

Ved å ta i bruk tunneler, ny teknologi og nye dyrkningsmetoderleverer de norske bøndene jordbær fra midten av mai helt til midten av september. De har økt sin årlige produksjon med 40 prosent. Dette er godt nytt for forbrukerne; for ingen slår de norske jordbærene på smak. Samtidig er det godt nytt for norske bønder.

- Vårt mål er å tilby mest mulig norske jordbruksvarer. Både fordi vi ønsker å støtte norske bønder og norsk landbruk, og fordi de norskproduserte varene har svært høy kvalitet. I MENY heier vi på kortreist mat, sier Lauritsen, ansvarlig for frukt og grønt i MENY. 

Økning i norskandel  
Og pilene når gjelder norskandel peker i riktig retning i MENY, både for grønnsaker, poteter og bær. I 2022 var snaue 30 prosent av alle bærtypene solgt i MENYnorske, en økning på 5,1 prosentpoeng fra året før. 

Lauritsen regner med - om været blir omtrent som i fjor - å selge 10 prosent mer norske jordbær i årØkningen skyldes i hovedsak mer såkalte table-top-dyrkede bær, det vil si dyrking i kasser over bakken, som blant annet gir mer forutsigbare avlinger. 

Resultat av satsing
Høsten 2021 etablerte NorgesGruppen «Jordbærløftet» med mål om å øke salget av norske jordbær betydelig. Sammen med Gartnerhallen, BAMA og jordbærbøndene definerte NorgesGruppen tiltak for større og mer stabil produksjon.
- Vi skal være best på frukt og grønnsaker, derfor er vi glade for at nettopp våre butikker får de første norskproduserte jordbærene, sier Lauritsen.  

Fra uke 23 har alle MENY-butikkene norske jordbær.

Kontakter

Bilder

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding

Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye