Med Sofie Sei kan barna lære mer om fisk
For å øke kunnskapen og gjøre fisk mer spennende, lanserer MENY nå «Fiskeknappen». Dette er et eget lite univers i fiskedisken; morsomme illustrasjoner, navn og beskrivelser på de vanligste matfiskene. Materiellet består også av et aktivitetshefte, tegneark og diplom, som også kan lastes ned fra nettsidene til MENY.
- Vi ønsker å invitere småbarnsfamilier og barnehager til fiskedisken for å lære om havets matfat. Håpet er at vi også kan inspirere dem til å spise mer fisk, enten det er fiskekaker eller fiskefilet, sier Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY.
Hun forteller at flere av MENYs fiskedisker de siste ukene har fått besøk av barnehager. Smårollingene har da vist stor interesse for Sofie Sei, Kaja Kveite, Øyvind Ørret og de andre fiskene i Fiskeknappen.
Fiskespiserne er de eldste
- Våre mest trofaste fiskekunder er de over 60 år. Mye tyder på at kunnskapen og begeistringen for havets matfat synker med alderen. Vi må ikke komme dit at barn og unge tror fiskeboller svømmer i havet, sier Gjerdrum.
Det totale fiskekonsumet sank fra 2017 til 2021 med 12 prosent, mens Helsedirektoratets mål var å øke konsumet med 20 prosent. MENY kan vise til en økning i fisk og sjømat på 6 prosent fra 2019 til 2022, blant annet grunnet bemannende fiskedisker og innføring av Fisketirsdag med 30 prosent på fersk fisk.
- Våre dyktige fagfolk skal nå lære kommende generasjoner, og andre som er nysgjerrige, mer om fisk og sjømat, sier Gjerdrum og fortsetter:
- Som småbarnsmor vet jeg hvor vanskelig det kan være å få barn til å spise fisk. Samtidig ser jeg at de blir mer positive når de er sammen med andre barn. Jeg håper vi kan gi barna en morsom opplevelse hos oss og lære dem at fisk er gøy og godt.
Fakta om Fiskeknappen
- Et konsept lansert av MENY for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.
- Består av illustrasjoner, navn og beskrivelser på foreløpig åtte vanlige matfisker. Du finner dem her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/fiskeknappen-fiskene/
- Se etter QR-koden i fiskedisken for å komme til fiskeuniverset.
- Barnehager inviteres til å komme på butikkbesøk for å lære mer om fisk
- Aktivitetshefte, diplom og fargeleggingsark kan lastes ned og printes ut her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/
For mer informasjon, kontakt:
Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY, tlf. 936 31 761, nina.gjerdrum@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris3.7.2024 09:25:15 CEST | Pressemelding
Norsk tomat på boks, en norsk variant av risgrøt, skav av lavvorøkt reinstek, langtidsholdbar salatmiks i ukespose, alkoholfrie cocktails og en sorteringsmaskin som redder norsk matkorn og bidrar til flere brød bakt på norsk mel. Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner.
Miljøgrep: Kortere kassakvittering1.7.2024 10:32:33 CEST | Pressemelding
I MENYs selvbetjentkasser kan du nå velge om du vil ha lang eller kort kvittering. Om alle velger kort, spares ca. 320 mil med papirkvittering – nesten Oslo-Tromsø tur-retur.
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom