Med Sofie Sei kan barna lære mer om fisk

For å øke kunnskapen og gjøre fisk mer spennende, lanserer MENY nå «Fiskeknappen». Dette er et eget lite univers i fiskedisken; morsomme illustrasjoner, navn og beskrivelser på de vanligste matfiskene. Materiellet består også av et aktivitetshefte, tegneark og diplom, som også kan lastes ned fra nettsidene til MENY.
- Vi ønsker å invitere småbarnsfamilier og barnehager til fiskedisken for å lære om havets matfat. Håpet er at vi også kan inspirere dem til å spise mer fisk, enten det er fiskekaker eller fiskefilet, sier Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY.
Hun forteller at flere av MENYs fiskedisker de siste ukene har fått besøk av barnehager. Smårollingene har da vist stor interesse for Sofie Sei, Kaja Kveite, Øyvind Ørret og de andre fiskene i Fiskeknappen.
Fiskespiserne er de eldste
- Våre mest trofaste fiskekunder er de over 60 år. Mye tyder på at kunnskapen og begeistringen for havets matfat synker med alderen. Vi må ikke komme dit at barn og unge tror fiskeboller svømmer i havet, sier Gjerdrum.
Det totale fiskekonsumet sank fra 2017 til 2021 med 12 prosent, mens Helsedirektoratets mål var å øke konsumet med 20 prosent. MENY kan vise til en økning i fisk og sjømat på 6 prosent fra 2019 til 2022, blant annet grunnet bemannende fiskedisker og innføring av Fisketirsdag med 30 prosent på fersk fisk.
- Våre dyktige fagfolk skal nå lære kommende generasjoner, og andre som er nysgjerrige, mer om fisk og sjømat, sier Gjerdrum og fortsetter:
- Som småbarnsmor vet jeg hvor vanskelig det kan være å få barn til å spise fisk. Samtidig ser jeg at de blir mer positive når de er sammen med andre barn. Jeg håper vi kan gi barna en morsom opplevelse hos oss og lære dem at fisk er gøy og godt.
Fakta om Fiskeknappen
- Et konsept lansert av MENY for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.
- Består av illustrasjoner, navn og beskrivelser på foreløpig åtte vanlige matfisker. Du finner dem her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/fiskeknappen-fiskene/
- Se etter QR-koden i fiskedisken for å komme til fiskeuniverset.
- Barnehager inviteres til å komme på butikkbesøk for å lære mer om fisk
- Aktivitetshefte, diplom og fargeleggingsark kan lastes ned og printes ut her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/
For mer informasjon, kontakt:
Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i MENY, tlf. 936 31 761, nina.gjerdrum@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
MENY mottar pris for inkludering av tidligere straffedømte13.12.2024 12:30:31 CET | Pressemelding
«Sammen for livet» har kåret MENY til «Årets Lionheart 2024». Prisen går til en arbeidsgiver som viser ekstra raushet og god inkludering. Fem tidligere innsatte har gjennom samarbeidet fått jobb i MENY.
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom