Viking Ocean Cruises

Viking lanserer nytt elvecruise for 2024-sesongen - "Paris and D-Day 80th Anniversary"

Del
En unik 12-dagers reiseopplevelse til England og Frankrike i anledning 80-årsjubileet for D-dagen.
Viking elvebåt på Seinen. Bilde: Viking
Viking elvebåt på Seinen. Bilde: Viking

Los Angeles (16. mars 2023) Viking® (www.viking.com) lanserte i dag Paris & D-Day 80th Anniversary for neste sesongs europeiske elvecruise. Med avreisedatoer fra mars til november 2024 vil den 12-dager lange seilasen fra London til Paris minnes operasjon Overlord og de historiske slagene i Normandie for nesten 80 år siden, som var avgjørende for frigjøringen av Vest-Europa fra tysk okkupasjon.

“Mange av våre gjester, spesielt de med familiemedlemmer som tjenestegjorde i forsvaret, har stor interesse for andre verdenskrig, sier Torstein Hagen, styreleder i Viking. "I tråd med vår forpliktelse om å tilby reiseopplevelser for «det tenkende menneske», er vi glade for å kunngjøre denne unike reisen som markerer 80-årsjubileet for D-dagen, en av de viktigste milepælene i moderne historie.”

Gjestene på Paris & D-Day 80th Anniversary vil starte reisen i London med å besøke historisk viktige steder fra andre verdenskrig, som Churchills krigsrom der de planla D-dagen, og Bletchley Park som var hovedkvarteret til etterretningstjenestens kodeknekkere. Gjestene våre kan også lære om Storbritannias spesialstyrker og deres allierte på Imperial War Museum London og oppleve Gunwharf Quays, D-Day Museum og Southwick House – der general Dwight D. Eisenhower planla operasjon Overlord.

Etter fire dager i England går reisen videre til Paris hvor gjestene går om bord vårt prisvinnende elveskip (Viking Longship®). På rundreisen fra Paris vil gjestene blant annet få oppleve Giverny og besøke den vakre parken og huset der Claude Monet bodde og jobbet, følge i Jeanne d'Arc sine fotspor i Rouen, besøke den amerikanske militærkirkegården i Normandie og strendene fra landgangen under andre verdenskrig.

Vikings langskip på Seinen har 84 lugarer og plass til 168 gjester og er spesialbygget for å kunne seile gjennom hjertet av Paris. Vi legger til kai ved Port de Grenelle, en kort spasertur fra Eiffeltårnet. Skipene har en akevitterrasse, et stort utvalg lugarer og er innredet i skandinavisk stil. Skipene har et hybrid fremdriftssystem med batterier og er også utstyrt for landstrøm for å redusere drivstoffbruken mens de ligger til havn. Solcellepaneler bidrar til å gjøre skipene enda mer energieffektive.

Nå tilgjengelig: Den europeiske elvecruisesesongen 2025

Mens Viking fortsetter å feire 25-årsjubileet vårt markerte vi nylig en annen viktig milepæl – januar var den beste enkeltmåneden i Vikings historie. Med rekordstort antall bookinger er Europa fortsatt et populært reisemål, og som svar på den sterke etterspørselen har Viking åpnet alle datoer for bestillinger av elvecruise i Europa for 2025-sesongen.

Nøkkelord

Bilder

Viking elvebåt på Seinen. Bilde: Viking
Viking elvebåt på Seinen. Bilde: Viking
Last ned bilde

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans