Viking Ocean Cruises

VIKING MOTTAR FØRSTE CRUISESKIP MED TESTSYSTEM FOR HYDROGEN

Del
Viking Neptune er det første havgående cruiseskipet med testsystem for hydrogen om bord

Los Angeles (10. november 2022) – Viking (www.viking.com) kunngjorde i dag overlevering av selskapets nyeste havgående skip, Viking Neptune®. Leveringsseremonien fant sted i dag tidlig i forbindelse med at skipet ble presentert på Fincantieris verft i Ancona, Italia. Selv om Viking Neptune er identisk med Vikings andre havgående skip, er Viking Neptune i tillegg det første cruiseskipet med systemer for å teste bruk av hydrogen til fremdrift under seilaser. Formålet med systemet er å undersøke hvordan hydrogen kan brukes i større skala i Vikings fremtidige nybygg.

– Vi er spesielt stolte over å ønske dette skipet velkommen til vår havgående flåte, da det også markerer et betydelig fremskritt innen testing av hydrogen som et fremtidig drivstoff på våre skip, sier Torstein Hagen, styreleder i Viking. – Vi gleder oss til å ta imot gjester om bord på Viking Neptune neste uke. Hun er det 15. tilskuddet til den samlede flåten vår i år. Det er nok en viktig milepæl når vi fortsetter feiringen av vårt 25-årsjubileum.

Viking Neptune vil tilbringe sin første sesong i Middelhavet før hun legger ut på selskapets Viking World Cruise 2022-2023. Det er en 138-dagers seilas som går fra Fort Lauderdale til London, der skipet skal besøke 28 land og 57 havner, med overnattinger i 11 byer.

Viking Neptune

Overleveringen av Viking Neptune skjer samtidig som Viking fortsetter markeringen av selskapets 25-årsjubileum. Viking Expeditions ble lansert i januar med det spesialbygde ekspedisjonsskipet Viking Octantis®. Søsterskipet Viking Polaris® ble satt i cruisefart i september. Tidligere i år ønsket selskapet også åtte nye Viking Longships® velkommen på elvene i Europa, nye spesialbygde fartøyer for Nilen, Mekong og Mississippi, samt et nytt havgående skip, Viking Mars®.

Viking Neptune er det nyeste skipet i Vikings prisbelønte, havgående flåte av identiske søsterskip. Klassifisert av Cruise Critic som "små skip", har Vikings havgående skip en bruttotonnasje på 47.800 tonn, med 465 lugarer med plass til 930 gjester. Alle skipene har lugarer med balkong, skandinavisk design, lyse fellesarealer og et stort og variert utvalg spisesteder.

Nøkkelord

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye