MENY

Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Del
MENY-matarbeidere tok både gull og sølv i NM i Sjømathandler. I tillegg stakk de av med alle medaljene i klassen for lærlinger. – Det er viktig for MENY å utvikle matgleden og fagkompetansen til våre matarbeidere. Det ligger hardt arbeid og mye trening bak, så vi er svært stolte over resultatene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester. Foto: Eli Strand
Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester. Foto: Eli Strand

Christian Holth Clasen fra Oslo, ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, stakk av med den gjeveste medaljen og kan titulere seg selv som norgesmester.
- Jeg er kjempeglad for å vinne. Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror også at det gjør at jeg yter det lille ekstra til kunder som jakter på noe nytt og spennende. Dialogen med kundene er det mest givende med å jobbe som sjømathandler, sier Holth Clasen, som tidligere har vunnet NM-gull i sjømathandler for lærlinger.

Det ble en lang finaledag under NM i Kristiansand i går. De åtte finalistene, som kvalifiserte seg via uttak i vår, måtte gjennom fire deler: Varemottak, håndskjæring, servere innovative retter for barn og eksponering av sjømat i disk.

Malin Lindal Olaussen, som jobber hos MENY Sørlandsparken, tok sølv, mens Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget i Stavanger tok bronse.
- Det er skikkelig gøy å få lov å fremme faget på denne måten. Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging, sier Lindal Olaussen.

MENY-lærlinger på pallen
Under NM i Sjømathandler ble det også delt ut medaljer i klassen for lærlinger. Linda Helene Johansen, fiskeansvarlig hos MENY Skedsmokorset, stakk av med førsteplassen, mens Jonas Bjørgaas Rogne, assisterende ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, fikk sølv. Mimoun Kandrouch (51), som jobber hos MENY Drøbak City, tok bronse.

Vegard Kjuus er godt fornøyd med NM-resultatene. Han vet at det ligger mye hard trening bak.
- Å gjøre det bra i NM er en viktig del av vårt løpende arbeid med å bygge matfaglig kompetanse. Alle NM-deltakerne er fantastiske ambassadører, både internt og for matfaget, avslutter Kjuus.

Butikkslakterne i MENY gjorde rent bord
I NM i butikkslakter for lærlinger fikk  MENY hele pallen. Gullet gikk til Christian Holth Claesen (MENY Gystadmarka), sølvet til Henrik Darre Hirsch Fjerdingby (MENY Skedsmo Senter) og bronsen til Kim Pongpisit (Jacobs Majorstua). De to resterende påmeldte, som delte fjerdeplassen, var også fra MENY: Christopher Strøm-Arnet (CCVest) og Tine Ihlang (MENY Skedsmo Senter).

Yrkes-NM ble arrangert under World Skills i Sørlandshallen i Kristiansand 26.-29. september. Dette er en fagkonkurranse for ulike yrkesfag, inkludert matfagene.  

Kontakter

Bilder

Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester. Foto: Eli Strand
Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester. Foto: Eli Strand
Last ned bilde
Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester! Foto: Eli Strand
Christian Holth Clasen er nybakt norgesmester! Foto: Eli Strand
Last ned bilde
De tre medaljevinnerne. Fra venstre Hedda Leversen Larsen, Christian Holth Clasen og Malin Lindal Olaussen. Foto: Eli Strand
De tre medaljevinnerne. Fra venstre Hedda Leversen Larsen, Christian Holth Clasen og Malin Lindal Olaussen. Foto: Eli Strand
Last ned bilde
Totalt fem medaljer til MENY. Fra venstre: Jonas Bjørgaas Rogne, Christian Holth Clasen, Malin Lindal Olaussen, Linda Helene Johansen, Mimoun Kandrouch. Foto: Eli Strand
Totalt fem medaljer til MENY. Fra venstre: Jonas Bjørgaas Rogne, Christian Holth Clasen, Malin Lindal Olaussen, Linda Helene Johansen, Mimoun Kandrouch. Foto: Eli Strand
Last ned bilde
Sølv til Malin Lindal Olaussen. Foto: Eli Strand
Sølv til Malin Lindal Olaussen. Foto: Eli Strand
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye