Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Christian Holth Clasen fra Oslo, ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, stakk av med den gjeveste medaljen og kan titulere seg selv som norgesmester.
- Jeg er kjempeglad for å vinne. Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror også at det gjør at jeg yter det lille ekstra til kunder som jakter på noe nytt og spennende. Dialogen med kundene er det mest givende med å jobbe som sjømathandler, sier Holth Clasen, som tidligere har vunnet NM-gull i sjømathandler for lærlinger.
Det ble en lang finaledag under NM i Kristiansand i går. De åtte finalistene, som kvalifiserte seg via uttak i vår, måtte gjennom fire deler: Varemottak, håndskjæring, servere innovative retter for barn og eksponering av sjømat i disk.
Malin Lindal Olaussen, som jobber hos MENY Sørlandsparken, tok sølv, mens Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget i Stavanger tok bronse.
- Det er skikkelig gøy å få lov å fremme faget på denne måten. Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging, sier Lindal Olaussen.
MENY-lærlinger på pallen
Under NM i Sjømathandler ble det også delt ut medaljer i klassen for lærlinger. Linda Helene Johansen, fiskeansvarlig hos MENY Skedsmokorset, stakk av med førsteplassen, mens Jonas Bjørgaas Rogne, assisterende ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, fikk sølv. Mimoun Kandrouch (51), som jobber hos MENY Drøbak City, tok bronse.
Vegard Kjuus er godt fornøyd med NM-resultatene. Han vet at det ligger mye hard trening bak.
- Å gjøre det bra i NM er en viktig del av vårt løpende arbeid med å bygge matfaglig kompetanse. Alle NM-deltakerne er fantastiske ambassadører, både internt og for matfaget, avslutter Kjuus.
Butikkslakterne i MENY gjorde rent bord
I NM i butikkslakter for lærlinger fikk MENY hele pallen. Gullet gikk til Christian Holth Claesen (MENY Gystadmarka), sølvet til Henrik Darre Hirsch Fjerdingby (MENY Skedsmo Senter) og bronsen til Kim Pongpisit (Jacobs Majorstua). De to resterende påmeldte, som delte fjerdeplassen, var også fra MENY: Christopher Strøm-Arnet (CCVest) og Tine Ihlang (MENY Skedsmo Senter).
Yrkes-NM ble arrangert under World Skills i Sørlandshallen i Kristiansand 26.-29. september. Dette er en fagkonkurranse for ulike yrkesfag, inkludert matfagene.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noVegard KjuusAdministrerende direktør
Tel:+47 982 34 819vegard.kjuus@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
MENY mottar pris for inkludering av tidligere straffedømte13.12.2024 12:30:31 CET | Pressemelding
«Sammen for livet» har kåret MENY til «Årets Lionheart 2024». Prisen går til en arbeidsgiver som viser ekstra raushet og god inkludering. Fem tidligere innsatte har gjennom samarbeidet fått jobb i MENY.
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom