Viking Ocean Cruises

Viking Cruises lanserer ekspedisjonscruise

Del
Viking Cruises tar steget inn i markedet for ekspedisjonscruise. Viking Octantis, som er under bygging hos Vard, legger ut på sin første seilas i januar 2022 og vil besøke både Antarktis og De store sjøer i Nord-Amerika.
Vikings explorer-skip bygges hos Vard og har en kapasitet på 378 personer.
Vikings explorer-skip bygges hos Vard og har en kapasitet på 378 personer.

Viking Octantis får i løpet av august 2022 selskap av sitt søsterskip Viking Polaris, og med det utvides også seilingene til å omfatte Arktis. Skipene har kapasitet på 378 passasjerer og skal bygges av Vard. Avtalen ble inngått allerede i 2018.

Viking Octantis og Polaris vil ha Longyearbyen på Svalbard som sin hjemhavn. De to skipene vil føre norsk flagg og registreres i NIS, akkurat som Vikings flåte av havgående cruiseskip.

– Viking har satt standarden siden oppstarten i 1997 da vi satte en helt ny standard for moderne elvecruise. Da vi lanserte vårt første havgående skip, Viking Sky, ble vi kåret til «verdens beste» allerede i løpet av vårt første driftsår. Nå skal vi perfeksjonere ekspedisjonscruise med reiser for kresne og kravstore passasjerer som vil lære, utforske og utvikle seg, sier styreformann i Viking Torstein Hagen.

Viking Octantis og Viking Polaris gudmødre er henholdsvis Liv Arnesen og Ann Bancroft. Arnesen ble i 1994 den første kvinnen som gikk på ski til Sydpolen uten støtte utenfra. Bancroft er den første kvinnen som har gått på ski til begge polene. I 2001 krysset de to Antarktis sammen, og de har startet Bancroft Arnesen Explore/Access Water-initiativet som jobber for en bærekraftig fremtid.

I arbeidet med å utvikle ekspedisjons-reisene har Viking inngått samarbeid med Cambridge-universitetets Scott Polar Research Institute. Det innebærer blant annet at Viking har opprettet en stiftelse som skal støtte forskning polare regioner, etablert et nytt professorat ved Scott-instituttet og vil dele ut stipender til doktorgradsstudenter. Som en del av samarbeidet vil Scott-instituttets forskere gjennomføre feltarbeid fra Vikings skip og dele sin ekspertise med gjestene om bord.

I tillegg har Viking etablert samarbeid med Cornell-universitetets institutt for ornitologi og det amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration, som vil sende vitenskapsfolk med seilasene på de store sjøene for å forske på hvordan regionens være, klima og økosystemer endrer seg.

Bilder

Vikings explorer-skip bygges hos Vard og har en kapasitet på 378 personer.
Vikings explorer-skip bygges hos Vard og har en kapasitet på 378 personer.
Last ned bilde

Lenker

Om Viking Ocean Cruises

Viking Ocean Cruises
Viking Ocean Cruises
5700 Canoga Avenue, Suite 200, Woodland Hills
91367 California

+1 (818) 227-1234http://vikingcruises.com/oceans