Norges Fredsråd

Tidenes mest solide fredspris

Del
Norges Fredsråd gratulerer ICAN - Den internasjonale kampanjen for et forbud mot atomvåpen – med fredsprisen! Få har prestert mer for fred det siste året. Dette er en pris til alle de som i årevis har kjempet for et forbud mot atomvåpen. 10. desember arrangerer vi også i år fakkeltog til ære for en velfortjent vinner!

Norges Fredsråd støtter helhjertet årets Nobels fredsprisvinner. International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) har arbeidet utrettelig for å få på plass det internasjonale atomvåpenforbudet som omsider med overveldende flertall ble vedtatt i FN i år.  

Dette er en viktig og solid pris som viser den avgjørende rollen sivilsamfunnet har spilt i denne prosessen, men også i andre våpenregulerende internasjonale avtaler.

- Årets fredspris er et tydelig signal til atomvåpenstatene og NATO om at resten av den siviliserte verden ikke aksepterer deres manglende vilje til å ruste ned, sier Tuva Grimsgaard, fungerende daglig leder i Norges Fredsråd.

Norges Fredsråd gratulerer fredsprisvinneren og ønsker velkommen til tidenes fakkeltog for ICAN gjennom Oslos gater 10. desember!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Fredsråd

Norges Fredsråd
Postboks 8940 Youngstorget
0028 OSLO

2286 8437http://www.norgesfredsrad.no/

Norges Fredsråd er en politisk uavhengig paraplyorganisasjon for 18 fredsorganisasjoner. Fredsrådet har spesialkompetanse på fredspolitikk og bred, langvarig erfaring med å drive opplysningsarbeid for fred i Norge siden 1945 – både som selvstendig aktør, som paraply for norsk fredsbevegelse, og som forvalter av Fredshuset.

Følg pressemeldinger fra Norges Fredsråd

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fredsråd på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Fredsråd

Norges Fredsråd kunngjør sine Nobelfavoritter2.10.2017 07:00:00 CEST | Pressemelding

Nobels fredspris skal gå til den som har gjort “mest eller best” for fred i året som har gått. 2017 går inn i historien som året verden endelig fikk et internasjonalt forbud mot atomvåpen, og Norges Fredsråd mener derfor den prestisjetunge prisen i år burde gå til ICAN - The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons - som tok initiativ til forbudet. På Fredsrådet sin liste over Nobelfavoritter finner vi også blant annet ECOWAS og Campaign Against Arms Trade.