Opplysningskontoret for brød og korn

Trippel merkedag gir ikke trippel omsetning

Del

Bakeri- og konditorbransjen har merket koronapandemien godt. Når morsdag, fastelavn og valentinsdag faller på samme dag, kan drahjelpen fra disse merkedagene i februar bli mindre. Løsningen kan være å feire litt både før og etter med bakst og kaker fra det lokale bakeriet.

Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.
Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.

Ettersom både morsdag, fastelavn og valentinsdagen vanligvis er ekstra gode omsetningsdager hver for seg, merker de  norske bakeriene og konditoriene det godt på februartallene. 

– I fjor solgte vi rundt 500 boller i fastelavnshelga. I år tror vi salget blir halvert, sier daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri. Det lille håndverksbakeriet, som har 100-årsjubileum i år, har utsalg på Årnes og Jessheim.

Aasli kan med andre ord se langt etter drahjelp fra disse merkedagene for å få opp omsetningen etter en pandemisk start på året.

Andre bølge traff hardere

Bakeri- og konditorbransjen har merket koronapandemien godt. Nedstengningen av samfunnet har særlig gått ut over de små bedriftene som er avhengig av liv og røre i lokalmiljøet. 

Aanerud Bakeri kom seg gjennom den første smittebølgen, selv om de var preget av permitteringer og redusert aktivitetsnivå. Andre smittebølge traff hardere.

– Min oppfatning er at folk i mindre grad enn på vårparten i fjor unner seg godsaker fra bakeriet som trøst i en tung tid. De har kanskje konkludert med at situasjonen kommer til vare en stund, og at de ikke kan trøstespise over lang tid, sier Aasli. 

Oppfordrer til langfeiring

Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn sier det er mange bakerier i Norge som har lignende erfaringer som Aanerud Bakeri. 

Hun oppfordrer de som er opptatt av et levende lokalt næringsliv til å støtte sitt lokale bakeri ved å bestille kaker og bakst både før og etter søndagen som har tre merkedager i ett. 

– I år kan man absolutt feire både litt på forskudd og etterskudd med bakst og kaker fra sin lokale baker. Som andre lokale bedrifter trenger bakeriene den drahjelpen de kan få, sier Nordbø. 

Hun minner også om at mange bakerier har nettbutikker som tilbyr levering av kaker eller henting i butikk. 

– Det gjør det mye enklere å kunne bestille en oppmerksomhet dersom man har en mor eller venn som bor et annet sted i landet, sier Nordbø. 

Aanerud Bakeri håper også på mange kakebestillinger til festhelgen. 

– Nettbutikken vår har vært veldig viktig for å sikre omsetningen i denne perioden. Vi ser at muligheten for å bestille boller og kaker på nett har utvidet åpningstidene våre og dermed demmet opp for omsetningsfallet, sier Aasli.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.
Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom