Opplysningskontoret for brød og korn

Tre måter å feire kanelbollens dag på

Del

4. oktober feires kanelbollens dag. Her er tre ting du kan finne på for å feire dagen.

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn anbefaler å skjemme bort seg selv eller andre i anledning kanelbollens dag 4. oktober. (Foto: Brodogkorn.no)
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn anbefaler å skjemme bort seg selv eller andre i anledning kanelbollens dag 4. oktober. (Foto: Brodogkorn.no)

I 1999 startet svenskene å feire kanelbullens dag, som en hyllest til svenske baketradisjoner. Det tok ikke lang tid før Finland og Norge hev seg på, og kanelbollens dag har for mange i Norden nå blitt en etablert og søt tradisjon. 

– Ulike variasjoner av kanelboller finnes over hele verden. Kombinasjonen av søt gjærbakst, kanel og sukker har mange tilhengere. Vi ser at også kardemomme i bollene blir mer og mer populært både på bakerier og hos hjemmebakere, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Når vi nå nærmer oss årets feiring av kanelbollens dag, har hun tre tips til hva man kan gjøre for å feire dagen: 

1. Spis kanelsnurrer på kafé eller bakeri

Mange bakerier og kaféer har spesialtilbud på kanelboller 4. oktober. Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe?

– Kanelbolle på kafé er hverdagsluksus på sitt aller beste, sier Nordbø. 

2. Bak kanelboller med barna

Mange skoler har høstferie den uken det er kanelbollens dag. Da er en bakedag med søt gjærbakst midt i blinken!

– Kanelboller eller kanelsnurrer er enkle å lykkes med, selv for små bakere uten mye erfaring, sier Nordbø.

Her er en oppskrift på kanelboller barna vil elske!

Baking med barn er også en fin metode for å snike inn litt læring i ferien: Det skal måles, veies og blandes - og til slutt må alle være med på oppryddingen.

3. Bak kanelknuter til en venn

Et fat med nystekte kanelknuter er en gave som vil bli satt skikkelig pris på. 

– Å dukke opp på å døren med fersk gjærbakst hos noen du er glad i kan jeg nærmest garantere at blir suksess, smiler Nordbø.

Skal du gjøre deg ekstra flid, anbefaler hun å prøve å bake kanelboller med den japanske tangzhong-metoden for ekstra saftige og holdbare boller. 

Kontakter

Bilder

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn anbefaler å skjemme bort seg selv eller andre i anledning kanelbollens dag 4. oktober. (Foto: Brodogkorn.no)
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn anbefaler å skjemme bort seg selv eller andre i anledning kanelbollens dag 4. oktober. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe? (Foto: Brodogkorn.no)
Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe? (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Kanelboller på bakeri er hverdagsluksus på sitt beste. (Foto: Brodogkorn.no)
Kanelboller på bakeri er hverdagsluksus på sitt beste. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Å bake kanelboller er en fin høstferieaktivitet. (Foto: Matprat.no)
Å bake kanelboller er en fin høstferieaktivitet. (Foto: Matprat.no)
Last ned bilde
Kanelboller er en populær gave til en du er glad i. (Foto: Brodogkorn.no)
Kanelboller er en populær gave til en du er glad i. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn