Tre måter å feire kanelbollens dag på
I 1999 startet svenskene å feire kanelbullens dag, som en hyllest til svenske baketradisjoner. Det tok ikke lang tid før Finland og Norge hev seg på, og kanelbollens dag har for mange i Norden nå blitt en etablert og søt tradisjon.
– Ulike variasjoner av kanelboller finnes over hele verden. Kombinasjonen av søt gjærbakst, kanel og sukker har mange tilhengere. Vi ser at også kardemomme i bollene blir mer og mer populært både på bakerier og hos hjemmebakere, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Når vi nå nærmer oss årets feiring av kanelbollens dag, har hun tre tips til hva man kan gjøre for å feire dagen:
1. Spis kanelsnurrer på kafé eller bakeri
Mange bakerier og kaféer har spesialtilbud på kanelboller 4. oktober. Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe?
– Kanelbolle på kafé er hverdagsluksus på sitt aller beste, sier Nordbø.
2. Bak kanelboller med barna
Mange skoler har høstferie den uken det er kanelbollens dag. Da er en bakedag med søt gjærbakst midt i blinken!
– Kanelboller eller kanelsnurrer er enkle å lykkes med, selv for små bakere uten mye erfaring, sier Nordbø.
Her er en oppskrift på kanelboller barna vil elske!
Baking med barn er også en fin metode for å snike inn litt læring i ferien: Det skal måles, veies og blandes - og til slutt må alle være med på oppryddingen.
3. Bak kanelknuter til en venn
Et fat med nystekte kanelknuter er en gave som vil bli satt skikkelig pris på.
– Å dukke opp på å døren med fersk gjærbakst hos noen du er glad i kan jeg nærmest garantere at blir suksess, smiler Nordbø.
Skal du gjøre deg ekstra flid, anbefaler hun å prøve å bake kanelboller med den japanske tangzhong-metoden for ekstra saftige og holdbare boller.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom