Tre måter å feire kanelbollens dag på

I 1999 startet svenskene å feire kanelbullens dag, som en hyllest til svenske baketradisjoner. Det tok ikke lang tid før Finland og Norge hev seg på, og kanelbollens dag har for mange i Norden nå blitt en etablert og søt tradisjon.
– Ulike variasjoner av kanelboller finnes over hele verden. Kombinasjonen av søt gjærbakst, kanel og sukker har mange tilhengere. Vi ser at også kardemomme i bollene blir mer og mer populært både på bakerier og hos hjemmebakere, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Når vi nå nærmer oss årets feiring av kanelbollens dag, har hun tre tips til hva man kan gjøre for å feire dagen:
1. Spis kanelsnurrer på kafé eller bakeri

Mange bakerier og kaféer har spesialtilbud på kanelboller 4. oktober. Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe?
– Kanelbolle på kafé er hverdagsluksus på sitt aller beste, sier Nordbø.
2. Bak kanelboller med barna

Mange skoler har høstferie den uken det er kanelbollens dag. Da er en bakedag med søt gjærbakst midt i blinken!
– Kanelboller eller kanelsnurrer er enkle å lykkes med, selv for små bakere uten mye erfaring, sier Nordbø.
Her er en oppskrift på kanelboller barna vil elske!
Baking med barn er også en fin metode for å snike inn litt læring i ferien: Det skal måles, veies og blandes - og til slutt må alle være med på oppryddingen.
3. Bak kanelknuter til en venn

Et fat med nystekte kanelknuter er en gave som vil bli satt skikkelig pris på.
– Å dukke opp på å døren med fersk gjærbakst hos noen du er glad i kan jeg nærmest garantere at blir suksess, smiler Nordbø.
Skal du gjøre deg ekstra flid, anbefaler hun å prøve å bake kanelboller med den japanske tangzhong-metoden for ekstra saftige og holdbare boller.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
