Opplysningskontoret for brød og korn

Tre raske forretter som kan grilles

Del
Når du venter på at grillen skal bli skikkelig varm - og har lyst på noe godt mens du venter på hovedretten.
Bruschetta med oliventapenade og bakte tomater. (Foto: Brodogkorn.no)
Bruschetta med oliventapenade og bakte tomater. (Foto: Brodogkorn.no)

– Bruschetta er en deilig liten munnfull som enkelt kan lages til forrett før grillmåltidet. Her er variasjonsmulighetene enorme, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Hun presenterer her tre oppskrifter til bruschetta som passer godt som sommerlige forretter. Alle kan lages ved å steke brødet på grillen mens den er i ferd med å oppnå høy nok temperatur for hovedmåltidet.

– Grillede brødskiver blir sprø og gode, perfekte for bruschetta. Dette er også en fin måte å bli kvitt brødrester på – grillet brød til bruschetta trenger slett ikke være nybakt. Selv om den klassiske bruschettaen lages med skiver av bagett, kan man bruke all slags brød man har tilgjengelig, sier Nordbø.

1. Bruschetta med bakte tomater og tapenade

Gni litt hvitløk på skivene, pensle dem med olivenolje og grill dem til de blir gylne. Cherrytomatene bakes i en ildfast form med litt olje på i 8-10 minutter, enten i ovn eller på grill med lokk.

– Når brødskivene er ferdige, smøres de med oliventapenade. Dander med noen friske basilikumblader og topp med bakte cherrytomater, forklarer Nordbø.

2. Bruschetta med spekeskinke

– Disse bruschettaene passer utmerket som forrett når du har gjester. I tillegg til spekeskinke bruker vi her en tomat- og basilikumsalat som du kan blande sammen på forhånd. Da går det raskt å gjøre i stand forretten når skivene er ferdige på grillen, sier Nordbø.

For å lage tomatsalaten skjærer du tomatkjøttet fra tomater i små terninger, og tilsetter finhakket basilikum. Dette blandes sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.

Anrett spekeskinke på de stekte brødskivene og topp med tomatsalaten rett før servering.

3. Bruschetta med grillet paprika og parmesan

Grillet paprika får en helt særegen smak som er nydelig på stekte brødskiver. Kombinert med litt god olivenolje og parmesan blir dette en herlig start på grillmåltidet.

– Paprikaene kan du enten grille selv i ovnen, eller du kan ta en snarvei ved å kjøpe ferdiggrillet paprika på glass, sier Nordbø.

Brødet til bruschettaen pensles med olivenolje og grilles på begge sider. Når de er ferdige, er det bare å legge på paprika og høvle over litt parmesan. Dryss til slutt over litt flaksalt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bruschetta med oliventapenade og bakte tomater. (Foto: Brodogkorn.no)
Bruschetta med oliventapenade og bakte tomater. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat. (Foto: MatPrat.no)
Bruschetta med spekeskinke og tomatsalat. (Foto: MatPrat.no)
Last ned bilde
Bruschetta med grillet paprika og parmesan. (Foto: Brodogkorn.no)
Bruschetta med grillet paprika og parmesan. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye