Agder Energi

Svak tro på det grønne skiftet i næringslivet

Del

Næringslivsledere har svakere tro på et grønt skifte enn befolkningen. Det viser en undersøkelse gjort i forbindelse med Agder Energi-konferansen.

Befolkningsundersøkelsen er gjort på et representativt utvalg, og viser at 4 av 10 mener Norge har flere grønne arbeidsplasser enn oljejobber i 2030. Like mange mener fornybar energi vil være verdens største energikilde i 2040. Tallene er på linje med funn fra en tilsvarende undersøkelse i fjor.

Agder Energi har også gjennomført en temperaturmåler blant toppledere i prosessindustrien, olje- og gassnæringen og kraftbransjen. Der er svarene ganske annerledes.

Kun tre av ti mener de grønne jobbene vil vokse forbi oljenæringen, mens bare to av ti tror fornybar energi vil være verdens største energikilde i 2040.

- Dessverre ser det ut til at det er næringslivslederne som foreløpig har rett. Selv om vi har sett en formidabel vekst i fornybarnæringen de siste årene, utgjør kull cirka 40 prosent av det globale energiforbruket, og dette tallet har faktisk gått litt opp siden 1995, sier Tom Nysted.

Befolkningsundersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra Agder Energi. Undersøkelsen i 2017 ble gjennomført av Norstat på vegne av Agder Energi

Tror du at Norge i 2030 har flere arbeidsplasser i grønne næringer enn i olje- og gassnæringen?

Total

Mann

Kvinne

2017

Antall intervju

1008

555

453

Ja

40 %

39 %

42 %

50%

Nei

34 %

42 %

26 %

45%

Vet ikke

26 %

19 %

33 %

5%

Tror du at innen 2040 vil fornybar energi (vannkraft, sol og vind) ha erstattet fossil energi (kull, olje og naturgass) som verdens største energikilde?

Total

Mann

Kvinne

2017

Antall intervju

1008

555

453

Ja

41 %

39 %

43 %

53%

Nei

42 %

48 %

36 %

44%

Vet ikke

17 %

12 %

22 %

4%

Om Agder Energi-konferansen
Agder Energi inviterer i år for fjerde gang kraftbransjen til Kristiansand for en spennende og innholdsrik konferanse over to dager, 30. og 31. mai. Årets konferanse har temaet Velkommen til Europa, og fokuserer på de store regulatoriske, markedsmessige og teknologiske endringene som bølger over Europa og får stadig større påvirkning også på det norske kraftmarkedet. Talere fra National Grid UK, Statkraft, Nord Pool, DEA, Acciona og Oxford University med flere står på scenen, i tillegg til Olje- og energiminister Terje Søviknes.

Bilder

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

Ny grønn industri på Agder31.3.2020 08:00:00 CESTKronikk

Vi snakker mye om å bygge ny, grønn industri i Norge. Mange peker på vannkraften som et av de viktigste virkemidlene for å få til en slik utvikling. Her på Agder er vi særlig godt rustet til å realisere slike ambisjoner. Men for å si det med en Ibsen-variant: Det holder ikke å tenke det, ønske det og ville det – vi må gjøre det. Selv i skyggen av koronapandemien kan vi ikke legge dødt gode planer om ny industri og verdiskaping.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom