Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.
Baker- og konditorbransjen er den største bransjen i matindustrien målt i antall bedrifter og tredje størst målt i sysselsatte. Samtidig er dette en bransje som samlet allerede har svakest lønnsomhet av hele matindustrien, og står ovenfor betydelig konkurranse fra import. Noe som har medført at bransjen har mistet store markedsandeler på hjemmemarkedet. Bransjen har vært gjennom store omstillinger under Koronapandemien med stengte butikker og permittering, og tapte markedsandeler i horecamarkedet. Deretter har krigen i Russland/ Ukraina medført betydelige økte råvarepriser for bakeriene. På toppen av dette har bakeriene fått skyhøye energikostnader som kan ta knekken på mange.
Statsbudsjettet kommer med nye regninger til bedrifter som arbeidsgiveravgift og formueskatt. I tillegg forbedrer eller forlenger ikke regjeringen strømstøttepakken, som igjen gjør de det vanskeligere for privat næringsliv å drive lønnsomt.
Vi trenger flere jobber samt også stimulering til flere investeringer i privat sektor, derfor trenger næringslivet en forutsigbar og næringsvennlig politikk for å få det til. På tross av lovnader i Hurdalsplattformen om å styrke konkurransekraften til norsk næringsliv, er det nå det motsatte som skjer sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke, gb@nhomd.no Mob: 970 19 591
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen ble etablert i 1893 og har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse.
BKLF jobber med å heve bransjen gjennom å bygge omdømme, påvirke rammebetingelsene og sørge for god og faglig utvikling for bakere og konditorer. Bransjeforeningen jobber innen fire fokusområder: Næringspolitikk/myndighetskontakt, Fagutdanning/kompetanseheving, Profilering/kommunikasjon og Medlempleie/organisasjonsutvikling.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom