Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.

Baker- og konditorbransjen er den største bransjen i matindustrien målt i antall bedrifter og tredje størst målt i sysselsatte. Samtidig er dette en bransje som samlet allerede har svakest lønnsomhet av hele matindustrien, og står ovenfor betydelig konkurranse fra import. Noe som har medført at bransjen har mistet store markedsandeler på hjemmemarkedet. Bransjen har vært gjennom store omstillinger under Koronapandemien med stengte butikker og permittering, og tapte markedsandeler i horecamarkedet. Deretter har krigen i Russland/ Ukraina medført betydelige økte råvarepriser for bakeriene. På toppen av dette har bakeriene fått skyhøye energikostnader som kan ta knekken på mange.
Statsbudsjettet kommer med nye regninger til bedrifter som arbeidsgiveravgift og formueskatt. I tillegg forbedrer eller forlenger ikke regjeringen strømstøttepakken, som igjen gjør de det vanskeligere for privat næringsliv å drive lønnsomt.
Vi trenger flere jobber samt også stimulering til flere investeringer i privat sektor, derfor trenger næringslivet en forutsigbar og næringsvennlig politikk for å få det til. På tross av lovnader i Hurdalsplattformen om å styrke konkurransekraften til norsk næringsliv, er det nå det motsatte som skjer sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke, gb@nhomd.no Mob: 970 19 591
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noBilder


Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen ble etablert i 1893 og har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse.
BKLF jobber med å heve bransjen gjennom å bygge omdømme, påvirke rammebetingelsene og sørge for god og faglig utvikling for bakere og konditorer. Bransjeforeningen jobber innen fire fokusområder: Næringspolitikk/myndighetskontakt, Fagutdanning/kompetanseheving, Profilering/kommunikasjon og Medlempleie/organisasjonsutvikling.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom