BKLF

Statsbudsjettet 2023: Regjeringen legger nye skatter og avgifter på det private næringsliv for å saldere sine budsjetter.

Del
Istedenfor å gi næringslivet en bedre strømpakke, gir regjeringen Skatte- og avgifts regninger til norske privateide bedrifter. Baker- og Konditorbransjens Landsforeningen frykter at økt arbeidsgiveravgift og økt formueskatt medfører til ytterligere press på allerede hardt belastede bakeribedrifter, som hver jobber for å sikre nødvendig samfunnskritisk produksjon av brød.
Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Baker- og konditorbransjen er den største bransjen i matindustrien målt i antall bedrifter og tredje størst målt i sysselsatte. Samtidig er dette en bransje som samlet allerede har svakest lønnsomhet av hele matindustrien, og står ovenfor betydelig konkurranse fra import. Noe som har medført at bransjen har mistet store markedsandeler på hjemmemarkedet. Bransjen har vært gjennom store omstillinger under Koronapandemien med stengte butikker og permittering, og tapte markedsandeler i horecamarkedet. Deretter har krigen i Russland/ Ukraina medført betydelige økte råvarepriser for bakeriene. På toppen av dette har bakeriene fått skyhøye energikostnader som kan ta knekken på mange. 

Statsbudsjettet kommer med nye regninger til bedrifter som arbeidsgiveravgift og formueskatt. I tillegg forbedrer eller forlenger ikke regjeringen strømstøttepakken, som igjen gjør de det vanskeligere for privat næringsliv å drive lønnsomt.

Vi trenger flere jobber samt også stimulering til flere investeringer i privat sektor, derfor trenger næringslivet en forutsigbar og næringsvennlig politikk for å få det til. På tross av lovnader i Hurdalsplattformen om å styrke konkurransekraften til norsk næringsliv, er det nå det motsatte som skjer sier direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

For ytterligere kommentarer:
Gunnar Bakke, gb@nhomd.no Mob: 970 19 591

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Last ned bilde
Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Gunnar Bakke - Direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Last ned bilde

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bakerkonditor.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen ble etablert i 1893 og har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse.

BKLF jobber med å heve bransjen gjennom å bygge omdømme, påvirke rammebetingelsene og sørge for god og faglig utvikling for bakere og konditorer. Bransjeforeningen jobber innen fire fokusområder: Næringspolitikk/myndighetskontakt, Fagutdanning/kompetanseheving, Profilering/kommunikasjon og Medlempleie/organisasjonsutvikling.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye