Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 2024
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.

Årets bakeri drives i dag av femte generasjon med daglig leder Hanna Marie Halvorsen Bergan og hennes mann bak roret.
- Det er utrolig gøy å bli lagt merke til når vi er så små som vi er. Vi har jo satset stort på kompetanseheving siden jeg tok over bakeriet for ett år siden, alt innen håndverket og utviklingskurs innen faget. Vi har også hatt kurs på service. Folk er opptatt av hva produktene inneholder, og det er viktig at de som selger produktene til kunden kan dette, uttalte Halvorsen Bergan da det ble kjent at bakeriet var plukket ut som en av tre finalister.
Juryen for Årets Bakeri 2024 har bestått av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding).
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.
— Jeg vet at juryen har gjort en grundig vurdering, og vil gratulere Aanerud Bakeri AS som verdig vinner av årets Bakeri 2024, sier direktør i foreningen, Gunnar Bakke.
Kompetanse i fokus
Målet med kåringen av Årets bakeri er å øke bevisstheten rundt alle elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift. Videre å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen.
Etter en innledende runde med hele 17 nominerte, valgte juryen ut tre finalister: Mesterbakeren, Søtt + Salt og Aanerud Bakeri. Samtlige leverer godt på kåringens basiskriterier:
- Bakeriets utvikling av fagkompetanse
- Hvordan bakerier tenker markedsorientering/markedsbehov i sine planer for kompetanseutvikling
- Hvilket system de har for intern kompetanseutvikling og kompetansedeling
- Hva som er gjennomført av eksterne kompetansetilførsel
Utmerker seg på kundekontakt
Juryen melder om tett løp mellom de tre finalistene, men etter en grundig vurdering var det altså Aanerud bakeri som stakk av med seieren.
«Årets vinner utmerker seg med å bruke direkte kontakt med kundene i sin kompetanseutvikling. Dette sikrer de gjennom å ha kontroll på en viktig del av verdikjeden, nemlig eget utsalg. Dette viser at utvikling av kompetanse ikke bare skal være en del av det indre liv – men også det ytre livet mot kunden. Dermed blir det svært viktig å ha medarbeidere som jobber i front. Brød og bakervarer har blitt en viktig del av opplevelsesindustrien.»
Aanerud-standarden
Akkurat som da Aanerud bakeri ble åpnet i 1921, står kvalitet som den viktigste rettesnoren for årets vinner.
- Vi har Aanerud-standarden, og den er skyhøy. Vi har alltid hatt dyktige fagfolk som lager alt fra bunnen, og vi bruker fortsatt våre gode gamle oppskrifter på baser som for eksempel vaniljekrem og suksesstertekrem. I tillegg er vi veldig opptatte av at servicen skal være så bra som mulig. Vi vil at kundene skal være gladere når de går herfra enn når de kom inn døra, slår Hanna Marie Halvorsen Bergan fast.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noOm BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom