Jernia

«Ro ned julehandelen», sier Jernia

Del

Jernia oppfordrer nordmenn til å kjøpe noen færre julegaver, og heller støtte Røde Kors´ arbeid for barn og unge.

– Overforbruket i Norge har tatt av. Vi må kunne gi hverandre julegaver, men vi trenger ikke kjøpe så enormt mange ting, sier adm. dir. i Jernias adm, Espen Karlsen.

I helsides annonser i landets største aviser 9. desember, sier Jernia at hvis du har en onkel som ønsker seg ingenting, så ikke gi ham ting.

– Vi lever i et bruk-og-kast-samfunn, der vi driver rovdrift på naturen og slipper ut alt for mye klimagasser. Vi må over i ta-vare-på-samfunnet, der varer varer lengre og det er lett å få leid eller reparert ting, sier Karlsen.

Jernias eget arbeid med grønn omstilling handler blant annet om å tilby stadig mer utleie og reparasjon, og sørge for å bruke en høy andel resirkulerte materialer i varene.

Bakgrunnen for at Jernia både støtter Røde Kors selv, og oppfordrer folk til å gjøre det, er at rekordmange barn og unge har psykiske vansker og er ensomme. Situasjonen er blitt verre på grunn av den langvarige pandemien. Røde Kors har en lang rekke tilbud til barn og unge, som leksehjelp, aktivitetshusene Fellesverkene, ferietilbudet Ferie for alle og samtaletjenesten Kors på halsen.  

For ytterligere kommentarer fra Espen Karlsen, kontakt Mikkel Foss i Jernia på 926 93 605.

Bilder

Om Jernia

Jernia
Kveldroveien 19
1407 Vinterbro

+47 464 07 000http://www.jernia.no

Følg pressemeldinger fra Jernia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jernia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jernia