Rettssystemet må fri seg fra strålevernenes svindel
«Norsk forvaltning må rustes opp til å gjennomskue svindelen om strålegrensene.» Dette uttaler generalsekretær i Folkets Strålevern, og utdyper dette videre: «Bare denne våren er det kommet flere viktige vurderinger i EU-systemet, (SCENIHR og EESC) som hevder at det ikke fins vitenskapelig belegg for risiko for helseskader, og det vil komme en fra WHO i juni som kommer til å hevde det samme. Disse konklusjonene har ikke grunnlag i vitenskap, men bygger på ren svindel.»
Folkets Strålevern arbeider for lavere strålegrenser, spesielt for langtidseksponering, og at de skal fastlegges etter såkalt «biologisk relevans». Dagens grenser skal beskytte mot akutt varmeøkning, mens forskningen finner skader selv ved svært mye svakere stråling.
Internasjonalt er det kommet en storm av protester mot vurderingene fra EU-systemet. Kritikken og analysene av dem trekker særlig fram hvordan de såkalte ekspertgruppene er satt partisk sammen, gjerne med en «maskot» fra motstanderne, men uten at vedkommende tas hensyn til. Det er påvist at det er stort sett de samme personene som er toneangivende i alle ekspertgruppene. De samordner sin arbeidsmåte, og former beviskravene slik at de kan utelate all forskning de ikke ønsker å ta hensyn til i konklusjonene. Videre bruker de studier som ikke finner noen risiko som «bevis» for at der ikke er noen risiko å finne, noe som er en elementær feil i vitenskapelig metode. De anklages også for utelatelse av sentral forskning, og for at de flere ganger feiltolker innholdet i forskningsrapportene. «Slik gir de inntrykk av at det fins solid vitenskap bak påstandene om at der ikke fins noen helserisiko. Men slik er det ikke. Tvert imot er forskningen stadig tydeligere på at særlig mikrobølget stråling, som nå er den som øker mest, har et bredt spekter av skadevirkninger, fra hodepine via ME til Alzheimers og kreft» sier Halmøy.
Nøkkelord
Kontakter
Sissel HalmøyGeneralsekretær
Tel:+47 66904922sissel@stralevern.orgLenker
Om Folkets Strålevern
Følg saker fra Folkets Strålevern
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Folkets Strålevern på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Folkets Strålevern
Fra Harvard, om korrupsjon i FCC30.6.2015 17:18:23 CEST | Pressemelding
Det er FCC som setter grenseverdiene for elektromagnetisk stråling i USA. I boken "Captured Agency" beskrives hvordan industrien styrer regulerende myndigheter. Hvordan er koblingen myndigheter/industri i Norge? Bildet over er fra en rettssak i Asker&Bærum Tingrett i år. En familie som blir utsatt for helt urimelig stråling gikk til sak mot Telenor. Mellom Telenor og Telenors advokat sitter Lars Klæboe fra Statens strålevern, som rådgiver for Telenors advokat under hele rettssaken. Lars Klæboe er også hovedvitnet til Telenor. Hvem er det Statens strålevern skal verne? "Something is rotten in the state of Denmark".
Mobilmaster på Bygdøy skole, åpent møte torsdag 25.6. kl 19:00 på skolen.24.6.2015 23:59:55 CEST | Pressemelding
Undervisningsbygg har sagt ja til å sette opp en 3,5 meter høy mobilmast på skolens tak for å bedre mobil- og trådløsdekningen i området. Foreldre og naboer fortviler.
Folkehelseinstituttet stiller seg ikke bak strålerapport1.6.2015 19:50:16 CEST | Pressemelding
FHI gjør det nå klart at FHI ikke stiller seg bak det dokumentet som ligger til grunn for norsk strålepolitikk: FHI-rapport 2012:3.
Mer enn 200 forskere og 70 NGOer fra hele verden, oppfordrer FN og WHO til å gjøre tiltak for å beskytte mot eksponering for ikke-ioniserende elektromagnetiske felt30.5.2015 17:19:59 CEST | Pressemelding
Internasjonal appell: forskere og NGOer fra hele verden oppfordrer til beskyttelse mot eksponering fra ikke-ioniserende elektromagnetiske felt.
SCENIHR-rapporten møter kritikk30.4.2015 18:48:12 CEST | Pressemelding
Den nye undersøkelsen fra EU-kommisjonen om helserisikoen ved stråling (SCENIHR), publisert 6. mars 2015, er blitt møtt med hard kritikk. Undersøkelsen ble gjennomført av eksperter som er kjent for å nekte for at det fins en helserisiko når strålingen er for svak til å frambringe akutt varmeskade. SCENIHR-rapporten konkluderte med at overbevisende vitenskapelig belegg ikke fins for at slik risiko foreligger.
Mobilmaster måtte fjernes i Frankrike30.4.2015 12:42:36 CEST | Pressemelding
Det er ikke ofte vi i Norge titter inn i fransk rettsvesen. Men her får vi en anledning: I 2008 avsa byretten i Nanterre en dom der mobiloperatøren Bouygues Telecom ble dømt til å fjerne mobilantenner som det hadde satt opp. Selskapet ble også dømt til å betale erstatning for påført helsefare, men fritatt for å betale erstatning for verdiforringelse og for visuelle ulemper knyttet til mastene. Bouygues Telecom ble også dømt til å betale fulle saksomkostninger for begge parter. Saken ble anket av mobiloperatøren, men domstolen i Versailles kom til samme resultat som byretten i Nanterre. Erstatningsbeløpet til familiene ble øket, og dagbøtene ved for sen fjerning av mastene ble også øket. Mobiloperatøren anket videre til Høyesterett, men trakk senere anken.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom