Rekordmange søkere til Skolebrødets dag – her er vinnerne!

12 klasser er valgt ut blant rekordmange søkere. Nærmere 1000 ivrige skoleklasser meldte sin interesse da Opplysningskontoret for brød og korn og Matprat spurte hvem som fortjente skolebrød til siste skoledag. Dette er dobbelt så mange søkere som året før.
– Gleden av å være sammen igjen, og å dele en hyggelig opplevelse, har nok motivert mange etter to år med mye hjemmeundervisning. Vi synes det er veldig hyggelig å dele ut en liten oppmerksomhet på tampen av skoleåret, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Sendte dikt, tegninger og tankekart
Blant bidragene til konkurransen hadde flere gjort en stor innsats for å utmerke seg. Nordbø mottok både dikt, tegninger og tankekart som grundig beviste at barn elsker skolebrød.
– Vi har valgt ut noen klasser som vinnere på grunn av deres engasjement for ernæring og bærekraft, eller fordi de har gjort gode gjerninger for lokalmiljøet sitt. Andre er valgt ut for å være flinke til å ta vare på hverandre i lek eller gjøre en inkluderende innsats for flyktninger, sier Nordbø.
Årlig tradisjon
Skolebrødets dag ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon, for å feire at skoleåret er over. På sjette året den 17. juni markerer nå bakerier over hele landet denne deilige og særnorske bollen med vaniljekrem, melisglasur og kokosdryss. Kjært barn har mange navn og skolebrødet kalles også skoleboller, purker, porker, tolvøres, pai, ola-bolle, eggmelisbolle, og skillings, avhengig av hvor du bor i landet.
– I et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer, med høyt innhold av fiber, er det plass til å kose seg litt. Vi i Opplysningskontoret for brød og korn synes det er en fin tradisjon å gjøre stas på flittige skoleklasser når skoleåret er over, sier Nordbø.
Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:
- Troms og Finnmark: Klasse 1C Tiff ved Ishavsbyen videregående skole, Tromsø
- Nordland: 2. klasse ved Beisfjord skole, Beisfjord
- Nordland: 8. trinn ved Beiarn Barne- og ungdomsskole, Tollånes
- Trøndelag: 10. klasse ved Åsen barne- og ungdomsskole, Åsen
- Møre og Romsdal: 7. trinn ved Gomalandet skole, Kristiansund
- Vestland: Frøysland skule, Haukedalen
- Rogaland: Velkomstklassen ved Sevland Skole, Sevlandsvik
- Agder: 4. klasse ved Nesheim skole, Arendal
- Vestfold og Telemark: 5. klasse ved Selvik skole, Sande i Vestfold
- Oslo: Klasse 5A ved Voksen skole, Oslo
- Viken: 5A ved Langhus skole, Langhus
- Innlandet: 4. trinn ved Fredheim skole, Gjøvik
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder



Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom