Rekordmange søkere til Skolebrødets dag – her er vinnerne!
12 klasser er valgt ut blant rekordmange søkere. Nærmere 1000 ivrige skoleklasser meldte sin interesse da Opplysningskontoret for brød og korn og Matprat spurte hvem som fortjente skolebrød til siste skoledag. Dette er dobbelt så mange søkere som året før.
– Gleden av å være sammen igjen, og å dele en hyggelig opplevelse, har nok motivert mange etter to år med mye hjemmeundervisning. Vi synes det er veldig hyggelig å dele ut en liten oppmerksomhet på tampen av skoleåret, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Sendte dikt, tegninger og tankekart
Blant bidragene til konkurransen hadde flere gjort en stor innsats for å utmerke seg. Nordbø mottok både dikt, tegninger og tankekart som grundig beviste at barn elsker skolebrød.
– Vi har valgt ut noen klasser som vinnere på grunn av deres engasjement for ernæring og bærekraft, eller fordi de har gjort gode gjerninger for lokalmiljøet sitt. Andre er valgt ut for å være flinke til å ta vare på hverandre i lek eller gjøre en inkluderende innsats for flyktninger, sier Nordbø.
Årlig tradisjon
Skolebrødets dag ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon, for å feire at skoleåret er over. På sjette året den 17. juni markerer nå bakerier over hele landet denne deilige og særnorske bollen med vaniljekrem, melisglasur og kokosdryss. Kjært barn har mange navn og skolebrødet kalles også skoleboller, purker, porker, tolvøres, pai, ola-bolle, eggmelisbolle, og skillings, avhengig av hvor du bor i landet.
– I et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer, med høyt innhold av fiber, er det plass til å kose seg litt. Vi i Opplysningskontoret for brød og korn synes det er en fin tradisjon å gjøre stas på flittige skoleklasser når skoleåret er over, sier Nordbø.
Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:
- Troms og Finnmark: Klasse 1C Tiff ved Ishavsbyen videregående skole, Tromsø
- Nordland: 2. klasse ved Beisfjord skole, Beisfjord
- Nordland: 8. trinn ved Beiarn Barne- og ungdomsskole, Tollånes
- Trøndelag: 10. klasse ved Åsen barne- og ungdomsskole, Åsen
- Møre og Romsdal: 7. trinn ved Gomalandet skole, Kristiansund
- Vestland: Frøysland skule, Haukedalen
- Rogaland: Velkomstklassen ved Sevland Skole, Sevlandsvik
- Agder: 4. klasse ved Nesheim skole, Arendal
- Vestfold og Telemark: 5. klasse ved Selvik skole, Sande i Vestfold
- Oslo: Klasse 5A ved Voksen skole, Oslo
- Viken: 5A ved Langhus skole, Langhus
- Innlandet: 4. trinn ved Fredheim skole, Gjøvik
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom