Opplysningskontoret for brød og korn

Rekordmange søkere til Skolebrødets dag – her er vinnerne!

Del

Fredag 17. juni, ved skoleårets slutt, får heldige klasser over hele landet servert nystekte skolebrød.

Skolebrødvinnere 2022: 4. trinn fra Fredheim skole skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Skolebrødvinnere 2022: 4. trinn fra Fredheim skole skal få feire siste skoledag med skolebrød.

12 klasser er valgt ut blant rekordmange søkere. Nærmere 1000 ivrige skoleklasser meldte sin interesse da Opplysningskontoret for brød og korn og Matprat spurte hvem som fortjente skolebrød til siste skoledag. Dette er dobbelt så mange søkere som året før.

– Gleden av å være sammen igjen, og å dele en hyggelig opplevelse, har nok motivert mange etter to år med mye hjemmeundervisning. Vi synes det er veldig hyggelig å dele ut en liten oppmerksomhet på tampen av skoleåret, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Sendte dikt, tegninger og tankekart

Blant bidragene til konkurransen hadde flere gjort en stor innsats for å utmerke seg. Nordbø mottok både dikt, tegninger og tankekart som grundig beviste at barn elsker skolebrød.

– Vi har valgt ut noen klasser som vinnere på grunn av deres engasjement for ernæring og bærekraft, eller fordi de har gjort gode gjerninger for lokalmiljøet sitt. Andre er valgt ut for å være flinke til å ta vare på hverandre i lek eller gjøre en inkluderende innsats for flyktninger, sier Nordbø.

Årlig tradisjon

Skolebrødets dag ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon, for å feire at skoleåret er over. På sjette året den 17. juni markerer nå bakerier over hele landet denne deilige og særnorske bollen med vaniljekrem, melisglasur og kokosdryss. Kjært barn har mange navn og skolebrødet kalles også skoleboller, purker, porker, tolvøres, pai, ola-bolle, eggmelisbolle, og skillings, avhengig av hvor du bor i landet.

– I et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer, med høyt innhold av fiber, er det plass til å kose seg litt. Vi i Opplysningskontoret for brød og korn synes det er en fin tradisjon å gjøre stas på flittige skoleklasser når skoleåret er over, sier Nordbø.

Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:

  • Troms og Finnmark: Klasse 1C Tiff ved Ishavsbyen videregående skole, Tromsø
  • Nordland: 2. klasse ved Beisfjord skole, Beisfjord
  • Nordland: 8. trinn ved Beiarn Barne- og ungdomsskole, Tollånes
  • Trøndelag: 10. klasse ved Åsen barne- og ungdomsskole, Åsen
  • Møre og Romsdal: 7. trinn ved Gomalandet skole, Kristiansund
  • Vestland: Frøysland skule, Haukedalen
  • Rogaland: Velkomstklassen ved Sevland Skole, Sevlandsvik
  • Agder: 4. klasse ved Nesheim skole, Arendal
  • Vestfold og Telemark: 5. klasse ved Selvik skole, Sande i Vestfold
  • Oslo: Klasse 5A ved Voksen skole, Oslo
  • Viken: 5A ved Langhus skole, Langhus
  • Innlandet: 4. trinn ved Fredheim skole, Gjøvik

Kontakter

Bilder

Skolebrødvinnere 2022: 4. trinn fra Fredheim skole skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Skolebrødvinnere 2022: 4. trinn fra Fredheim skole skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Last ned bilde
Skolebrødvinnere 2022: 4. klasse på Nesheimskole i Agder skal få feire siste skoledag med purker, som skolebrød kalles i Arendal.
Skolebrødvinnere 2022: 4. klasse på Nesheimskole i Agder skal få feire siste skoledag med purker, som skolebrød kalles i Arendal.
Last ned bilde
Skolebrødvinnere 2022: 5. klasse ved Selvik skole i Vestfold og Telemark skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Skolebrødvinnere 2022: 5. klasse ved Selvik skole i Vestfold og Telemark skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Last ned bilde
Skolebrødvinnere 2022: 7. trinn på Gomalandet skole i Møre og Romsdal skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Skolebrødvinnere 2022: 7. trinn på Gomalandet skole i Møre og Romsdal skal få feire siste skoledag med skolebrød.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom