Opplysningskontoret for brød og korn

Prøv en utradisjonell vaffel på vaffeldagen

Del
Lørdag 25. mars er den internasjonale vaffeldagen. Dette er en god anledning til å prøve en ny type vaffel, oppfordrer Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Byggvafler med appelsin. (Foto: Brodogkorn.no)
Byggvafler med appelsin. (Foto: Brodogkorn.no)

Vaffeldagen er kanskje ikke blant de mest kjente merkedagene vi har. Men det er faktisk en merkedag som har sterke tradisjoner i de nordiske landene.

Dagen er knyttet til Maria bebudelsesdag fra kristendommen, den dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesusbarnet. 

– I Norge og Sverige ble dagen først feiret med å spise kake, men etter hvert ble det mer vanlig å spise vafler, forteller daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

For å feire vaffeldagen lørdag 25. mars foreslår Nordbø å prøve en ny vaffeloppskrift. 

– De fleste som lager vafler har en god, gammel oppskrift de har brukt i mange år. Men her finnes det enormt mange variasjoner å ta av. Kanskje vaffeldagen i år kan feires med en ny oppskrift? Vafler er mye mer enn søte vafler med rømme og syltetøy, sier Nordbø.

Bygg og havre i vafler

En måte å variere vaffeloppskriften på, er å tilsette andre kornsorter enn hvete. 

– Både havre og bygg egner seg svært godt i vaffelrøren, sier Nordbø.

Hun anbefaler å teste ut den klassiske oppskriften på havrevaflerhavrevafler med nordnorsk vri eller bygdekvinnelagets havrevafler.

 Vil man prøve med bygg, er både de klassiske byggvaflene og byggvafler med appelsin gode oppskrifter som gir smakfulle vafler. 

– Får du noen byggvafler til overs etter lørdag, kan de brukes i matpakken på mandag. Byggvafler med ost og skinke er en skikkelig godbit, sier Nordbø. 

Variasjoner i tilbehøret

Har du først fått smaken på vafler med annet tilbehør enn rømme og syltetøy, er det bare å la fantasien få fritt spillerom. 

– Nordnorske havrevafler spises ofte med kokt egg og tomat. En nydelig kombinasjon, anbefaler Nordbø. 

For søte vafler anbefaler hun lemoncurd, som gir en herlig og syrlig spiss på vaffelmåltidet. Vafler med brie og valnøtter er også en kombinasjon mange vil like. 

De som kommer fra Moss er sikkert også kjent med begrepet pølse i vaffel

– Disse vaflene er gjerne usøtet, med potetmos i røra - som gjør dem til herlig tilbehør til pølser. Verdt å prøve, selv om man ikke kommer fra Moss, sier Torunn Nordbø. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Byggvafler med appelsin. (Foto: Brodogkorn.no)
Byggvafler med appelsin. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Nordnorsk havrevaffel med egg og tomat. (Foto: Brodogkorn.no)
Nordnorsk havrevaffel med egg og tomat. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Byggvaffel med ost og skinke. (Foto: Brodogkorn.no)
Byggvaffel med ost og skinke. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Pølse i potetvaffel. (Foto: Brodogkorn.no)
Pølse i potetvaffel. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Vaffel med lemoncurd. (Foto: Brodogkorn.no)
Vaffel med lemoncurd. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Vaffel med brie og valnøtter. (Foto: Brodogkorn.no)
Vaffel med brie og valnøtter. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye