Opplysningskontoret for brød og korn

Nystekte rundstykker til høstens supper

Del

Mørke, kalde høstkvelder blir lune med nystekte rundstykker til suppen. Her er oppskriftene.

En varm grønnsaksuppe og grove rundstykker, er en en deilig høstmiddag som både er bra for kroppen og kloden, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
En varm grønnsaksuppe og grove rundstykker, er en en deilig høstmiddag som både er bra for kroppen og kloden, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Høstmat kan være mye. Men det er liten tvil om at en ordentlig god grønnsakssuppe er nydelig kosemat når kveldene blir mørke. 

Og når man lager fersk grønnsakssuppe, hører nystekte rundstykker med. 

– Først og fremst er det jo utrolig godt! Nystekte rundstykker med godt smør og en skikkelig fyldig, hjemmelaget suppe er en nydelig smakskombinasjon. Samtidig er det en middag som er bra for både kroppen og kloden, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Mange variasjonsmuligheter

Når man skal bake rundstykker til suppen, har man utallige valgmuligheter på jakt etter oppskrift. På nettsiden brodogkorn.no er det særlig Torunns grove rundstykker som er populære. 

– Denne oppskriften er mye søkt etter hele året, ikke bare i forbindelse med sesongen for supper. Antagelig er det fordi det er en oppskrift det er lett å lykkes med, sier Nordbø. 

Hun anbefaler også oppskriften på havrerundstykker eller Torunns rundstykker med bygg og havre hvis man har lyst å prøve en annen variant. 

– Bygg og havre er kjernesunne kornslag som også er med på å øke selvforsyningsgraden vår i Norge. Jeg kan varmt anbefale å bake mer med bygg og havre, sier Nordbø.

Raske rundstykker med eltefritt

For familier i tidsklemma har ikke ettermiddagstimene rom for mat som skal heve i timesvis. Torunn Nordbøs beste råd er da eltefrie rundstykker. Disse kan røres sammen dagen i forveien, og settes mer eller mindre rett i stekeovnen mens suppa står på koking. 

– Mange baker eltefrie rundstykker til helgefrokosten, men tenker ikke over at de er vel så godt egnet til middagen, sier Nordbø. 

Eltefrie rundstykker kommer i tillegg med en annen bonus: Man kan bruke dem til å bli kvitt rester av brød som er blitt tørt. I denne oppskriften på eltefrie rundstykker får gamle brødrester nytt liv som nystekte rundstykker.

– Bruk av tørt brød i rundstykkedeigen er et fint alternativ til å bruke brødristeren for å gjøre tørre brødskiver spennende igjen, sier Nordbø.

Hun byr på et lite supertips for de aller travleste: 

– Om du har ekstra liten tid eller mangler gjær i huset er grove scones løsningen. Da slipper du å vente et sekund på heving, sier Nordbø. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En varm grønnsaksuppe og grove rundstykker, er en en deilig høstmiddag som både er bra for kroppen og kloden, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
En varm grønnsaksuppe og grove rundstykker, er en en deilig høstmiddag som både er bra for kroppen og kloden, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Last ned bilde
Disse eltefrie rundstykkene kan bakes med rester fra tørre brødskiver. Foto: Brodogkorn.no
Disse eltefrie rundstykkene kan bakes med rester fra tørre brødskiver. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Havrerundstykker. Foto: Brodogkorn.no
Havrerundstykker. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Torunns grove rundstykker med bygg og havre. Foto: Brodogkorn.no
Torunns grove rundstykker med bygg og havre. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grove scones er løsningen om du ikke har gjær eller liten tid. Foto: Brodogkorn.no
Grove scones er løsningen om du ikke har gjær eller liten tid. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Brodogkorn.no
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn