Drivkraft Norge

Nye merkekrav fra 1.juli skal gi forbrukere bedre oversikt

Del

Fra 1. juli er det et nytt krav til merking av drivstoffpumper. – Merkeordningen innebærer nye symboler og bokstav- og tallkombinasjoner som skal merke pumpene på energistasjonene og tanklokkene på nye kjøretøy, sier administrerende direktør i Drivkraft Norge, Kristin Bremer Nebben.

Foto: Drivkraft Norge
Foto: Drivkraft Norge

Det er innført et europeisk krav om at drivstoff skal merkes med symboler på utsalgsstedet, slik at forbrukeren kan vite om drivstoffet kan benyttes på det enkelte kjøretøyet. Samme informasjon skal også være tilgjengelig i kjøretøyets brukermanual. Merkingen skal være i henhold til den europeiske standarden som er utarbeidet for merking av drivstoffpumper og kjøretøy.

Poenget med merkingen er at kunden skal få bedre informasjon om hva slags drivstoff som bilen skal ha, samt at det vil fungere som en ekstra sikkerhet for å unngå feilfylling, forteller Bremer Nebben.

Kravet er å følge den europeiske standarden, som i hovedsak krever merking av drivstoffpumpen for å fortelle om bilen er kompatibel til å bruke drivstoff med innblanding av fornybart drivstoff. Det vil her bli brukt betegnelser som E5 (bensin med inntil 5 % etanol), E10 (bensin med inntil 10 % etanol) og B7 (diesel med inntil 7 % biodiesel) osv. Merking vil være både på pumper, i bilens håndbøker og på innsiden av drivstofflokket.

Høsten 2021 ble det fastsatt egen forskrift om de tekniske spesifikasjonene for oppfølgingen av EUs direktiv om infrastruktur for alternative drivstoff. Kravet til pumpemerking gjelder fra 1. juli 2022.

Forskriftens formål er å sikre at anlegg som tilbyr samme type alternativt drivstoff følger like tekniske spesifikasjoner. Forskriften skal sikre at bilister enkelt kan orientere seg om hvilke alternative drivstoff kjøretøyet kan benytte og hvilke alternative drivstoff som tilbys på lade- og energistasjoner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Drivkraft Norge
Foto: Drivkraft Norge
Last ned bilde
Foto: Moment Studio
Foto: Moment Studio
Last ned bilde

Om Drivkraft Norge

Drivkraft Norge
Drivkraft Norge
Postboks 7190 Majorstuen
0307 OSLO

http://www.drivkraftnorge.no

Drivkraft Norge er bransjeforeningen for selskaper som selger flytende drivstoff og energi. Vår hovedoppgave er å ivareta og fremme våre medlemmers felles interesser i det norske energi- og stasjonsmarkedet, samt å være et kontaktledd mellom offentlige myndigheter og bransjen. Drivkraft Norge er tilknyttet NHO gjennom Norsk Industri.

I 2017 endret Drivkraft Norge navn fra Norsk Petroleumsinstitutt (NP). Navnebyttet er et resultat av bransjens kontinuerlige endring, og overgangen fra å være bensinstasjoner til å bli energistasjoner. NP ble opprettet 27. februar 1970, fordi det var ønskelig å ha økt representasjon overfor myndighetene, og ikke minst kunne drøfte bransjens tekniske problemstillinger i et forum.

Følg pressemeldinger fra Drivkraft Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drivkraft Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Drivkraft Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom