Opplysningskontoret for brød og kornOpplysningskontoret for brød og kornOpplysningskontoret for brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn

Norske skolebarn lever på brød og vann

Del
De aller fleste norske skolebarn har med seg matpakke på skolen hver dag, viser en ny undersøkelse utført at Norstat på vegne av Opplysningskontorene i landbruket. Hele 70 prosent av skolebarna har med seg brødmat som skolemat hver dag. Tar man med de som har brødmat 3-4 dager i uken i tillegg, har 88 prosent av alle skolebarn med seg brødmat. Når det gjelder drikke er det vann de aller fleste drikker, mens melk kommer på en god andreplass.
Matpakken er viktig for at elevene skal få energi og næringstoffer til lange skoledager med læring og lek.
Matpakken er viktig for at elevene skal få energi og næringstoffer til lange skoledager med læring og lek.

– Skolematen er svært viktig for både trivsel og læring, og skolemåltidet er kanskje det viktigste måltidet gjennom dagen for barna, kommenterer Torunn Nordbø, som er prosjektleder for skolestartsatsingen «Matpakken er skoledagens viktigste påfyll». – Formålet med satsingen er få positiv oppmerksomhet rundt skolemåltidet. Vi er opptatt av at barna skal få et godt og sunt skolemåltid, og ha tid til å nyte maten. Opplysningskontorene i landbruket har derfor gått sammen om å gi veiledning og gode tips til hvordan skolematen skal være for å sikre et energigivende og sunt måltid, som er enkelt å lage.

Flere fakta om skolematen:

  • 2/3 av skolebarna har også med seg frukt hjemmefra.
  • På brødmaten er det ost, kjøttpålegg og leverpostei som er mest populært
  • 9 av 10 som smører matpakke bruker ti minutter eller mindre på jobben

Skolestartsatsingen «Matpakken er skoledagens viktigste påfyll» er et felles samarbeid mellom Opplysningskontorene i landbruket: Opplysningskontoret for frukt og grønt (Frukt.no), Opplysningskontoret for meieriprodukter (Melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (Matprat.no / Matstart.no) og Opplysningskontoret for brød og korn (Brodogkorn.no).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matpakken er viktig for at elevene skal få energi og næringstoffer til lange skoledager med læring og lek.
Matpakken er viktig for at elevene skal få energi og næringstoffer til lange skoledager med læring og lek.
Last ned bilde
Den «vanligste» matpakken består av grove brødskiver med salami eller ost og med frukt og grønt ved siden av, enten medsendt hjemmefra eller som en del av skolefruktordningen.
Den «vanligste» matpakken består av grove brødskiver med salami eller ost og med frukt og grønt ved siden av, enten medsendt hjemmefra eller som en del av skolefruktordningen.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye