Norges Pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag donerte smittevernsutstyr til Ahus

Del

Før helgen leverte Norges Pelsdyralslag om lag 2000 smittevernsdresser og annet vernetøy til Ahus.

- Å bidra til fellesskapet er en selvfølge for oss når vi har det utstyret på lager som samfunnskritiske funksjoner har bruk for. Gjennom vårt daglige arbeid med dyr vet vi hvor viktig godt smittevernsutstyr er. Nå handler det om mennesker, og da skulle det bare mange om ikke også vi bidrar i den ekstraordinære og sårbare situasjonen vi befinner oss i, sier Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i Norges Pelsdyralslag.

Utstyret som nå er donert brukes vanligvis til gårdsbesøk i pelsdyrnæringen.
Donasjonen kom på plass etter at Helsedirektoratet etterspurte smittevernsutstyr fra hele landet. Veterinær i Norges Pelsdyrlagslag, Emilie Oldervik, tok kontakt med Helse Sør-Øst forrige uke, og noen få dager senere var alt utstyret levert til A-hus

- Nå har vi donert bort alt som ikke er nødvendig for å gjennomføre gårdsbesøk på en forsvarlig måte, og vi tror og håper at utstyret kommer svært godt til nytte for de ansatte på A-hus. Jeg vet hvor viktig godt smittevernutstyr er og det er fint at vi kan bidra til fellesskapet med det vi ikke behøver nå, sier Oldervik.

Flere av bøndene i Norges Pelsdyralslag driver også med annen landbruksproduksjon og bidrar sammen med resten av landbruket for å sørge for en trygg og god matforsyning.

- Mange av våre medlemmer er definert som samfunnskritiske gjennom landbruket, og for oss i Norges Pelsdyralslag er det en selvfølge å bidra til å sikre nok utstyr til dem som jobber på sykehusene i denne ekstraordinære situasjonen, sier Wormdahl.

Kontakter

Bilder

Om Norges Pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag
Norges Pelsdyralslag
Økern Torgvei 13
0580 Oslo

47 80 72 00http://www.norpels.no/

Norges Pelsdyralslag er medlemsorganisasjonen for norske pelsdyroppdrettere. Organisasjonens formål er å ivareta medlemmenes interesser, både faglig, økonomisk og sosialt.

Følg saker fra Norges Pelsdyralslag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Pelsdyralslag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Pelsdyralslag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom