Bryggeri- og drikkevareforeningen

Nome slutter som sjef for Bryggeriforeningen

Del

Petter Nome har bedt om avløsning som direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen (BROD) fra 1. januar 2019. BROD jobber nå med rekruttering av en etterfølger.

Nome sier ønsker å trappe ned og få mer kontroll over sin egen tid etter nesten ti år som leder for foreningen.

- Det har vært en spennende, men krevende tid i en bransje jeg er oppriktig glad i. Den kraftige omdømmeveksten for øl har vært veldig inspirerende. Vi jobber jo med norsk kultur! Samtidig har vi møtt stadig nye utfordringer når det gjelder folkehelse og miljø, til tross for at vi har vært en foregangsbransje på disse områdene, sier Nome.

Da Nome ble ansatt i 2009 hadde BROD 11 medlemmer. Nå har tallet steget til 133 medlemsbedrifter.

- Jeg opplever at vi nyter stor respekt hos myndighetene, i media og blant folk flest. Samtidig er det frustrerende å jobbe med politiske prosesser der alt går uhyre langsomt, bransjen blir brikker i partipolitiske spill og mange politikere er mer opptatt av symbolpolitikk enn av kunnskap, sier den avtroppende direktøren.

Han går nå over i en friere stilling som rådgiver i BROD.

BROD styreleder, Harald Bredrup sier at bransjen har mye å takke Petter Nome for:

- Petter har vært avgjørende i arbeidet med å samle næringen gjennom å forene store og små. Han har vært en utrolig god ambassadør og forkjemper for bransjen på en måte som har gitt et stort løft i anseelsen til bransjen og våre produkter. Vi har stor respekt for hans beslutning om å trappe ned og er glad for at vi fortsatt kan dra nytte av hans engasjement og kompetanse, sier Bredrup.

Kontaktinfo:

Harald Bredrup (styreleder i BROD / direktør ved Macks Ølbryggeri AS.)
harald.bredrup@mack.no
916 83 944

Kontakter

Bilder

Om Bryggeri- og drikkevareforeningen

Bryggeri- og drikkevareforeningen
Bryggeri- og drikkevareforeningen
Middelthunsgate 27
0306 Oslo

92031080 / 40215198http://www.drikkeglede.no

Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD) jobber for bedre vilkår for norske bryggerier og drikkevareprodusenter.

Følg saker fra Bryggeri- og drikkevareforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bryggeri- og drikkevareforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bryggeri- og drikkevareforeningen

Grensehandel-stopp redder drikkevarebransjen14.5.2020 13:37:14 CESTPressemelding

Salget av drikkevarer i utelivet – både med og uten alkohol – har falt som bly under koronakrisen. For øl er salgssvikten på 77 prosent, brus 55 prosent og flaskevann 64 prosent. Samtidig har salget i dagligvarehandelen økt betydelig. Bryggeri- og drikkevareforeningen er ikke i tvil om hva som redder bransjen gjennom krisen: - Full stopp i grensehandelen har ført til at folk handler i Norge framfor i Sverige, sier kommunikasjonssjef Hege Ramseng. - Dette sier mye om hvordan grensehandelen rammer norske bedrifter og arbeidsplasser i normale tider.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom