Nå kan alle lære hvorfor vi beveger oss til musikk

Hvorfor beveger vi oss til musikk? Hvorfor tramper vi takten? Hva får oss til å danse? Nettkurset Music Moves er en MOOC, åpent og gratis for alle, der musikkforskere ved Universitetet i Oslo deler av ti års unik forsking på hvordan musikk beveger kroppen.
Luftgitarister, dansere, pianister, dirigenter og andre som beveges av musikk er studert i detalj i bevegelseslaboratoriet ved Institutt for musikkvitenskap. Forskerne ved dette instituttet er verdensledende innen fagfeltet musikk og bevegelse. Grunnkunnskapen er samlet i introduksjonskurset Music Moves.
– Vi ønsker å dele kunnskapen om musikk og bevegelse med interesserte over hele verden, sier musikkforsker og instituttleder Alexander Refsum Jensenius. Han håper at kurset bidrar til at flere utenlandske studenter kommer til Oslo for å studere musikkvitenskap, og at flere får øynene opp for fagfeltet og musikkforskningen ved Universitetet i Oslo.
Music Moves er åpent for påmelding og starter 1. februar 2016. All undervisning foregår på nett over seks uker, gjennom videoer, artikler, quiz og diskusjoner. Deltagerne trenger ingen forkunnskaper eller studiekompetanse. Kurset gir ikke studiepoeng, men de som fullfører kan kjøpe et kursbevis.
Music Moves er organisert i samarbeid med FutureLearn, et datterselskap av det britiske åpne lærestedet Open University. FutureLearn samarbeider med universiteter verden over for å levere åpne og engasjerende kurs som er tilgjengelige for alle via mobil, nettbrett eller pc.
Se trailer for Music Moves på YouTube:
Hvis du vil se dette innholdet fra www.youtube.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Nøkkelord
Kontakter
Alexander Refsum JenseniusMusikkforsker og instituttleder ved Institutt for musikkvitenskap, UiO
Tel:95129232a.r.jensenius@imv.uio.nowww.hf.uio.no/imv/personer/vit/alexanje/index.htmlAlf Tore ØksdalSeniorkonsulent, Kommunikasjonsseksjonen ved Det humanistiske fakultet
Tel:+47 22 84 48 62a.t.oksdal@hf.uio.noBilder





Lenker
Om UiO - Det humanistiske fakultet
Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet
Forstå Ukraina gjennom språket26.6.2025 10:43:20 CEST | Pressemelding
Universitetet i Oslo tilbyr nybegynnerkurs i ukrainsk språk til høsten.
Utenlandske leger er ikke forberedte på de norske dialektene6.11.2024 09:15:00 CET | Pressemelding
Når nyankomne sykehusleger ikke forstår pasientens sognemål eller kollegaens dansk, kan det gå på helsa løs. Men leger og pasienter kan hjelpe hverandre, ifølge forskere ved Universitetet i Oslo.
Avslører sammenhenger mellom høytlesning, skjermtid og språkutvikling hos norske småbarn27.9.2024 16:28:13 CEST | Pressemelding
Ny forskning fra Universitetet i Oslo avdekker en positiv sammenheng mellom hvor mange ord ett- og toåringer kan, og hvor ofte de blir lest for. Toåringer som ser mye på skjerm kan færre ord.
Hva trengs for at ytringer skal være virkelig frie?2.9.2024 11:03:20 CEST | Pressemelding
Det er ikke ytringsfrihet i land der man blir fengslet for sine politiske overbevisninger. Men ytringsfriheten krever mer enn mangel på statlig innblanding, hevder den anerkjente filosofen Agnes Callard i årets Exphil-forelesning.
Filosof og medieforsker er nye æresdoktorer ved UiO19.8.2024 14:26:09 CEST | Pressemelding
Sally Haslanger og José Van Dijck utnevnes til æresdoktorer ved Det humanistiske fakultet. Haslanger er en ledende begrepsfilosof, mens Van Dijck forsker på de digitale plattformenes makt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom