MENY

MENY deler ut lokalmat på Black Friday

Del
MENY bruker Black Friday til å løfte frem sine flere hundre lokalmatprodusenter, og inviterer til tidenes største prøvesmaking. På 10 år har MENY femdoblet salget av lokalmat, og i løpet av 2020 vil omsetningen være på over en milliard kroner. Likevel er matskattene godt bevarte hemmeligheter for mange.

- Over hele landet finnes matgründere som skaper unike delikatesser basert på lokale råvarer og gamle håndverk- og mattradisjoner. Per i dag samarbeider vi med 450 lokalmatprodusenter. Vi jobber aktivt for å sikre et bredt og unikt utvalg av norske matskatter i butikkene våre, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i MENY.

Tidenes prøvesmaking
Som en motsats til handlekjøret på Black Friday, inviterer MENY til den største prøvesmakingen av lokalmat noensinne. Over hele landet får kundene mulighet til å smake på produkter fra sin region og utvalgte nasjonale matskatter. MENY lover matglede, lokalt engasjement og lave skuldre. 

- Vi inviterer til en annerledes Black Friday hvor vi viser frem våre matskatter, som vi er så stolte av. Vi tror mange vil sette pris på å oppleve lokale råvarer på sitt beste og snakke med fagfolk som brenner for dette, sier Horn Hynne.

Lokale arbeidsplasser
I 2011 solgte MENY lokalmat for litt over 200 millioner. I 2014 passerte de 500 millioner. Nå nærmer salget seg milliarden. MENY har mange eksempler på produsenter som har startet i det små og vært i hyllene i en eller to av supermarkedene, og som nå er tilgjengelige i alle 184. 

- Vi er imponert over innovasjonsevnen blant lokalmatleverandørene, og ser at det i stor grad er de som bidrar til reell innovasjon og mangfold i norsk dagligvare. Ta for eksempel delikatesse-potene fra Bjertnæs & Hoel, Sigdal knekkebrød, ostene fra Himmelspannet, norsk Angus-kjøtt, de økologiske produktene til Grøstad Gris eller de økologiske spekepølsene fra Ask, sier Horn Hynne.

I tillegg til å gi lokalmatprodusentene hylleplass og tid til å utvikle seg, deler supermarkedkjeden årlig ut Matskattstipendet på 500 000 kroner og kårer i samarbeid med organisasjonen HANEN årets lokalmatgründer. Her er prisen 50 000 kroner. For MENY handler satsingen på matskatter om å ta vare på norske mattradisjoner og lokale arbeidsplasser, og samtidig stimulere til økt innovasjon og produktutvikling.

Her er mer om matskattene, fordelt fylkesvis.

Kontakter

Bilder

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye