Nets Branch Norway

Kraftig vekst av kontaktløse betalinger

Del

(Oslo, 8. november 2019) Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i oktober ble utført 167,9 millioner kortkjøp, en vekst på 3,5 prosent i forhold til oktober 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 54 milliarder kroner, en økning på 2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— Nordmenn ligger i verdenstoppen i kortbruk, og det settes stadig nye rekorder. I løpet de siste 10 årene har kortbruken i Norge nesten doblet seg. Hittil i 2019 har det vært en meget sterk vekst i kontaktløse betalinger og denne veksten vil trolig øke i månedene som kommer. Kanskje betyr dette at vi beveger oss nærmere et kontantfritt samfunn, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i oktober benyttet 140,7 millioner ganger, noe som er 2,8 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 42,6 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og
elektroniske gavekort.

Kontaktløse betalinger har økt med 346 prosent
I oktober tæppet nordmenn 23,6 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 15,4 prosent sammenlignet med september 2019. I oktober i fjor ble det gjennomført 5,3 millioner kontaktløse kortkjøp. Sammenligner vi oktober i år med disse tallene, så viser dette en vekst på hele 346 prosent.

— Gjennom hele 2019 har det vært en god vekst i kontaktløse betalinger, og den blir enda sterkere nå som Coop har aktivert terminalene i alle sine butikker. Vi forventer både at antallet transaksjoner og snittbeløpet per betaling vokser. Vi er helt klart i ferd med å etablere nye betalingsvaner, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

I oktober ble det tæppet for nesten 4,8 milliarder kroner, og andelen kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept transaksjoner økte fra 15,2 prosent til 16,8 prosent.

Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. For beløp over 400 kroner må du ved jevne mellomrom taste PIN-koden din.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, tlf. 997 41 263, e-post: hanne.kjaernes@vipps.no

Bilder

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom