Nets Branch Norway

Nets Passport Reader kvalifisert for eIDAS-kompatibel identitetssikring

Del
Nets Passport Reader er nå eIDAS-sertifisert av BSI, et av verdens største sertifiserings-organer. Når den brukes til identitetssikring kan tjenesten nå konfigureres over hele Europa for eIDAS High – det høyeste sikkerhetsnivået. Denne sertifiseringen er en viktig godkjenning som forsikrer kundene om at den smarttelefonbaserte løsningen kan gi sikker tilgang til deres sensitive data, uten behov for kontakt ansikt til ansikt

Løsningen bygger bro mellom fysiske ID-dokumenter og digital fjernidentifikasjon ved hjelp av en enkel smarttelefonapp. Gjennom appen kan hvem som helst i verden identifiseres med et pass (eller et lignende, maskinlesbart ID-dokument) og en mobiltelefon. Dette muliggjør enkel, lett og sikker autentisering, for eksempel for banker i verifisering av kunder ved pålogging eller signering av dokumenter, selv uten elektronisk ID.

EU-forordning nr. 910/24 setter standarden for Trusted Service Providers som leverer elektronisk identifikasjon og signeringstjenester i det indre marked, og er også kjent som eIDAS-forordningen. Sertifikatet er påkrevet over hele Europa for å tilrettelegge sikker og sømløs interaksjon mellom bedrifter, borgere og offentlige myndigheter.

Ettersom etterspørselen for digital identifikasjon fortsetter å vokse raskt er dette godkjenningsstempelert en viktig milepel for Nets Passport Reader-tjenesten, noe som gir en tredjepartsbekreftelse til kundene om at passleseren oppfyller standardene som kreves for eIDAS High. Dette betyr at kravet om etterlevelse ikke lenger trenger å gis på et kunde-til-kunde grunnlag, noe som potensielt kan fremskynde framtidige kontraktsinngåelser.

Kai Magnus Olshausen, Head of Trust Services for eSecurity Services & Digitisation in Nets Group, kommenterer: «Fra vi introduserte Nets Passport Reader i 2020 har den tilført sikkerhet og enkelhet til fjernidentifikasjon over hele Norden. Som en del av den ledende europeiske betalingsformidleren Nexi Group er det viktig at Nets ikke bare viser at vi følger internasjonale standarder, men dokumenterer dette med et sertifikat fra en ekstern revisor som BSI – en anerkjent, global leverandør av uavhengige vurderinger».

«Sertifikatet beviser at vi lever opp til markedets høyeste forventninger når det gjelder tillit til digitale identiteter. I tillegg posisjonerer det Nets godt for den pågående eIDAS 2.0-revisjonen, som fokuserer på det kommende EU-initiativet for digitale lommebøker», fortsetter Olshausen.

Om Nets Passport Reader · Nets Passport Reader er del av Nets’ eksisterende autentiseringstjenester, som opererer med høye sikkerhetsstandarder. I henhold til artikkel 24.1.d i EU-forordningen eIDAS gir passleseren pålitelig sikkerhet tilsvarende fysisk tilstedeværelse. Den brukervennlige Nets Passport Reader-appen har flere sikkerhetslag for trygg og nøyaktig personidentifikasjon og validering av passet. I praksis brukes appen både til å avlese informasjon i passets databrikke, og til liveness detection ved hjelp av kameraet.

Dette gjør Nets Passport Reader til en EU-sertifisert flerbruksløsning som inkluderer brukerens remote onboarding (KYC-identitetsverifisering), re-autentisering i henhold til hvitvaskingsloven (AML), og autentiseringsbasert signering – noe som sikrer sømløs interaksjon mellom banken og kundene. Den lar kundene underskrive avtaler, godkjente kredittøkninger eller åpne en konto i én sømløs handling. Når den brukes for identitetssikring kan tjenesten konfigureres med høyeste sikkerhetsgrad, såkalt eIDAS High. Når den brukes til digital signering støtter tjenesten vår avansert elektronisk signatur (AdES), og nå også kvalifisert elektronisk signatur (QES) med kvalifisert sertifikat (QC) for juridisk bindende signaturer over hele Europa.

For mer informasjon, vennligst se: https://www.nets.eu/developer/e-ident/eids/Pages/netspassportreader.aspx

Om Nets Group · Med troen på enkelhet og sikkerhet som grunnlaget for vekst og fremgang, driver Nets betalingsløsninger for en enklere morgendag for banker, bedrifter og forbrukere over hele Europa. For mer informasjon, vennligst se: www.nets.eu. Nets er en del av Nexi Group – en ledende europeisk aktør i betalingsindustrien. For mer informasjon, vennligst se: www.nexigroup.com

Bilder

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg pressemeldinger fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nets Branch Norway

UnionPay, verdens største kredittkort, utvider markant i hele Norden23.11.2021 08:58:12 CET | Pressemelding

Kinesiske UnionPay, som står bak kredittkortet med flest kortholdere i hele verden, har inngått en ny, markant partneravtale med Nets på tvers av Norden, noe som bl.a. muliggjør kontantuttak, og det kan ha avgjørende betydning for om detaljhandel vil ta imot kortet, forteller ledende luksus butikk. “Siden vi ser at internasjonale reiser begynner å normalisere seg, vil Norden igjen bli en viktig destinasjon for Union Pay-kortholdere i Europa”, lyder det fra UnionPays nestleder i Europa.

JYSK velger Nets som leverandør i 14 lande24.9.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

Nets, som nå er en del av Nexi-konsernet, er valgt av JYSK som framtidig leverandør av betalingsløsninger i ytterligere fem land (Østerrike, Tyskland, Sveits, Frankrike og Italia). Dette utvider partnerskapet til samlet å dekke 14 europeiske land, hvor Nets vil bidra med å levere en strømlinjet og skalerbar betalingsløsning som dekker over både terminaler og kortinnløsning. Betalingsindustrien utvikler seg til å være stadig mer internasjonal, mens betalingsvanene fortsatt er vesentlig forskjellige fra land til land. Så for en detaljhandelsaktør som JYSK som løpende ekspanderer til flere land, og åpner mer enn 150 nye butikker pr. år bare i Europa, er det viktig at kundene kan betale med de betalingsformer de foretrekker, enten det er nasjonale kort som Dankort eller andre foretrukne betalingsløsninger: «For oss er det viktig at kundene våre har muligheten til å bruke den betalingsløsningen de foretrekker. Derfor har vi kikket etter en leverandør som gjør oss i stand til at motta betali

Nets: 2020 var et år med store forandringer for den fysiske handelen15.6.2021 12:03:58 CEST | Pressemelding

Koronapandemien forandret betingelsene for fysisk handel radikalt i 2020. Som forventet opplevde mange bransjer i Norden en negativ utvikling. Den nedadgående trenden for kontantbetalinger akselererte kraftig i hele regionen, og forbrukernes oppslutning om det kontantløse samfunn ble forsterket, samtidig som antallet kontaktløse betalinger også økte kraftig. Dette viser årets Nordic Payment Report fra Nets.