Nets Branch Norway

Nets: 2020 var et år med store forandringer for den fysiske handelen

Del
Koronapandemien forandret betingelsene for fysisk handel radikalt i 2020. Som forventet opplevde mange bransjer i Norden en negativ utvikling. Den nedadgående trenden for kontantbetalinger akselererte kraftig i hele regionen, og forbrukernes oppslutning om det kontantløse samfunn ble forsterket, samtidig som antallet kontaktløse betalinger også økte kraftig. Dette viser årets Nordic Payment Report fra Nets.

2020 var et barskt år for den fysiske handelen. Restriksjoner og sosial isolasjon på grunn av koronapandemien var hard mot mange bransjer og endret kundenes forbruksmønstre, herunder hvordan de brukte pengene sine og hvor de gjorde innkjøp, sier Kjetil Eckhoff Skeie, salgsdirektør Nets Norge.

Nordic Payment Report er en årlig rapport utgitt av Nets, basert på statistikk omkring betalinger og relaterte emner for forretningsdrivende med fokus på fysisk handel. Nets sammenligner de nordiske forbrukeres handels- og betalingsmønstre gjennom egne kortdata fra betalingsterminaler, og supplerer denne innsikten med en stor, årlig meningsmåling blant forbrukerne. Formålet med rapporten er å dele trender og tendenser omkring betalinger på tvers av de nordiske landene. 

Rapportens hovedkonklusjoner:

 • Nesten alle kategorier innen fysisk handel i Norden hadde negativ vekst* i 2020. Supermarkeder hadde derimot et sterkt år i de fleste landene, hvilket også gjelder for handelskategorier innenfor salg av produkter til hjemmet.
  Tall for hovedkategoriene i Norge:
  • Butikker:  - 10,9 prosent
  • Supermarkeder: + 5,8 prosent
  • Restauranter og kafeer: - 47 prosent
  • Transport: - 24,4 prosent
  • Servicesektoren: - 44,4 prosent
 • Forbrukernes betalingsmønstre – som normalt forandrer seg langsomt – utviklet seg hurtig i 2020. Kontanters nedadgående trend akselererte, og økningen i kontaktløse betalinger fortsatte i Norge.   
 • Rapporten inneholder også informasjon om hvordan forbrukerne ser på de forskjellige muligheter for betaling med kort og hvordan de forandrer seg, i tillegg til godkjenningsmetoder, digitale kvitteringer og lojalitetsprogrammer. 

Rapporten kan lastes ned fra: https://info.nets.no/nordic-payment-report-2020

*Nets Spending Index

Nets Spending Index – viser veksten i antallet korttransaksjoner i den fysiske handelen. Datagrunnlaget baserer seg på en godkjendt metode som viser et representativt utvalg af forretningsdrivende og utsalgssteder som sammenlignes fra år til år. På denne måten sikres det at datagrunnlaget ikke påvirkes av Nets’ egne tall, men gir en rettvisende indikasjon på forandringer som skjer innenfor de forskjellige hovedkategoriene.

Mer informasjon:

Har du spørsmål til rapporten kan du kontakte Kjetil Eckhoff Skeie, Salgsdirektør Nets Norge på kskei@nets.eu

Kontakter

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg pressemeldinger fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nets Branch Norway

UnionPay, verdens største kredittkort, utvider markant i hele Norden23.11.2021 08:58:12 CET | Pressemelding

Kinesiske UnionPay, som står bak kredittkortet med flest kortholdere i hele verden, har inngått en ny, markant partneravtale med Nets på tvers av Norden, noe som bl.a. muliggjør kontantuttak, og det kan ha avgjørende betydning for om detaljhandel vil ta imot kortet, forteller ledende luksus butikk. “Siden vi ser at internasjonale reiser begynner å normalisere seg, vil Norden igjen bli en viktig destinasjon for Union Pay-kortholdere i Europa”, lyder det fra UnionPays nestleder i Europa.

Nets Passport Reader kvalifisert for eIDAS-kompatibel identitetssikring15.11.2021 09:59:37 CET | Pressemelding

Nets Passport Reader er nå eIDAS-sertifisert av BSI, et av verdens største sertifiserings-organer. Når den brukes til identitetssikring kan tjenesten nå konfigureres over hele Europa for eIDAS High – det høyeste sikkerhetsnivået. Denne sertifiseringen er en viktig godkjenning som forsikrer kundene om at den smarttelefonbaserte løsningen kan gi sikker tilgang til deres sensitive data, uten behov for kontakt ansikt til ansikt

JYSK velger Nets som leverandør i 14 lande24.9.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

Nets, som nå er en del av Nexi-konsernet, er valgt av JYSK som framtidig leverandør av betalingsløsninger i ytterligere fem land (Østerrike, Tyskland, Sveits, Frankrike og Italia). Dette utvider partnerskapet til samlet å dekke 14 europeiske land, hvor Nets vil bidra med å levere en strømlinjet og skalerbar betalingsløsning som dekker over både terminaler og kortinnløsning. Betalingsindustrien utvikler seg til å være stadig mer internasjonal, mens betalingsvanene fortsatt er vesentlig forskjellige fra land til land. Så for en detaljhandelsaktør som JYSK som løpende ekspanderer til flere land, og åpner mer enn 150 nye butikker pr. år bare i Europa, er det viktig at kundene kan betale med de betalingsformer de foretrekker, enten det er nasjonale kort som Dankort eller andre foretrukne betalingsløsninger: «For oss er det viktig at kundene våre har muligheten til å bruke den betalingsløsningen de foretrekker. Derfor har vi kikket etter en leverandør som gjør oss i stand til at motta betali

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye