Nets Branch Norway

Kortbruk hittil i desember

Del

(Oslo, 14.desember 2018) Tall fra Nets og BankAxept viser at fra 1. til og med 12. desember i år er betalingskortene benyttet 68,5 millioner ganger, noe som er en vekst på 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen med kort har i perioden vært på nesten 23,5 milliarder kroner, en reduksjon på 0,5 prosent.

— Ut fra korttallene kan det virke som om noe av julehandelen som tidligere var i begynnelsen av desember, er blitt flyttet til slutten av november. Muligens kan dette ha en sammenheng med at i år var mye fokus rundt Black Friday og Black Week, og at enkelte nordmenn i så måte har vært tidligere ute med deler av julehandelen. Dette samsvarer også med korttallene, da det var en del høyere vekst i kortbruken under Black Week, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Onsdag 12. desember er den dagen til nå i desember med flest kortkjøp og høyest kortomsetning. Denne dagen ble det gjennomført nesten 7,1 millioner kortkjøp med en omsetning på rett i overkant av 2,6 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom