Jakter på det norske påskebrødet
Det ønsker Opplysningskontoret for brød og korn å finne ut - og har derfor startet en påskekonkurranse der det norske påskebrødet skal kåres.
- Vi inviterer alle som er glade i å bake til å sende oss sitt forslag på hva som bør være det norske påskebrødet, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har lagt merke til at bakelysten har økt i det norske folk etter at smittetiltakene i forbindelse med Corona-viruset ble satt i verk. Timingen er dermed god for alle hjemmebakere med ønske om en ekstra liten utfordring.
Mange muligheter
Det er flere måter å lage et norsk påskebrød på. Deltakere i konkurransen kan gjerne hente inspirasjon fra sine egne påsketradisjoner.
- Om det er fasongen eller ingrediensene som skal skape påskefølelsen er opp til deltagerne selv, sier Nordbø.
Bidragene kan være grove rugbrød eller luftig loff. Gjerne med mel fra forskjellige norske kornsorter, som bygg og havre, men det er ingen forutsetning. Påskebrødet kan godt være eltefritt eller bakt på surdeig.
Eller kanskje er det et tradisjonelt langpannebrød eller et brytebrød som skal deles i fellesskap? Variasjonene er mange - og juryen håper på mange forskjellige bidrag til konkurransen.
Jury med ulik bakekompetanse
Juryen er satt sammen av bakere med ulik bakekompetanse. Proffen er matblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen fra krem.no.
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn er også en dreven baker, mens Kari Westby Romøren er representanten for de glade amatører som ikke alltid oppnår perfekt resultat.
Hva som blir det norske påskebrødet offentliggjøres første påskedag, etter at juryen har fått bakt seg gjennom tre oppskrifter som går til finalen.
---
Les mer om jakten på det norske påskebrødet på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom