Opplysningskontoret for brød og korn

Jakter på det norske påskebrødet

Del
I Israel baker man «Matzah», i England bys det på rosinfylte korsboller på langfredag, og i grekernes tradisjonelle påskebrød er det hele egg. Men hva skal være det norske påskebrødet?

Det ønsker Opplysningskontoret for brød og korn å finne ut - og har derfor startet en påskekonkurranse der det norske påskebrødet skal kåres. 

- Vi inviterer alle som er glade i å bake til å sende oss sitt forslag på hva som bør være det norske påskebrødet, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Hun har lagt merke til at bakelysten har økt i det norske folk etter at smittetiltakene i forbindelse med Corona-viruset ble satt i verk. Timingen er dermed god for alle hjemmebakere med ønske om en ekstra liten utfordring.  

Mange muligheter

Det er flere måter å lage et norsk påskebrød på. Deltakere i konkurransen kan gjerne hente inspirasjon fra sine egne påsketradisjoner.

- Om det er fasongen eller ingrediensene som skal skape påskefølelsen er opp til deltagerne selv, sier Nordbø. 

Bidragene kan være grove rugbrød eller luftig loff. Gjerne med mel fra forskjellige norske kornsorter, som bygg og havre, men det er ingen forutsetning. Påskebrødet kan godt være eltefritt eller bakt på surdeig.

Eller kanskje er det et tradisjonelt langpannebrød eller et brytebrød som skal deles i fellesskap? Variasjonene er mange - og juryen håper på mange forskjellige bidrag til konkurransen. 

Jury med ulik bakekompetanse

Juryen er satt sammen av bakere med ulik bakekompetanse. Proffen er matblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen fra krem.no.

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn er også en dreven baker, mens Kari Westby Romøren er representanten for de glade amatører som ikke alltid oppnår perfekt resultat. 

Hva som blir det norske påskebrødet offentliggjøres første påskedag, etter at juryen har fått bakt seg gjennom tre oppskrifter som går til finalen. 

---

Les mer om jakten på det norske påskebrødet på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Elin Vatnar Nilsen er blant jurymedlemmene som skal kåre Norges påskebrød.
Elin Vatnar Nilsen er blant jurymedlemmene som skal kåre Norges påskebrød.
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye