Hvordan unngå at innmaten fra halloween-gresskaret går i søpla
Sitter du igjen med innmaten av gresskar fra årets halloween-feiring? Lag en gresskarpuré som du kan bruke som ingrediens i alt fra boller til pannekaker.

For de som har omfavnet den amerikanske tradisjonen med å skjære ut halloween-gresskar, kan det by på utfordringer å få brukt innholdet i gresskaret. Særlig dersom man har kjøpt et digert gresskar og sitter med mengder gresskarkjøtt.
Løsningen er å koke gresskarkjøttet til en gresskarpuré.
– Gresskarpuréen kan fint fryses ned i porsjonsposer og tas opp for å brukes for eksempel i pannekaker eller vafler, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Enkel fremgangsmåte
Når du lager gresskarpuré av innmaten fra et gresskar, fjerner du først midten med gresskarfrøene. Gresskarkjøttet skjæres i terninger og has over i en kjele med litt vann.
– Gresskar inneholder en del væske, så det er viktig å ikke bruke for mye vann i kjelen. Start med et par centimeter vann i kjelen og spe heller på med litt mer vann etter hvert dersom det blir nødvendig, sier Nordbø.
Etter 15-20 minutter er gresskarterningene blitt møre. Da bruker du en food prosessor eller en stavmikser for å kjøre det hele til en jevn masse. Kjøl godt ned før du har den over i porsjonsposer og putter i fryseren.
Mange muligheter
Med gresskarpuré i fryseren har du en god base for mange retter der gresskaret enten kan få en hovedrolle eller birolle.
– Den klassiske gresskarretten er gresskarsuppe. Den er enkel å lage når du har gresskarpuréen klar. Med litt buljong, kokosmelk og kokte byggryn har du alt du trenger for en velsmakende høstsuppe, sier Torunn Nordbø.
Gresskarpuré kan dessuten brukes som tilsetning i oppskrifter på pannekaker, vafler og boller. Eller du kan bake surdeigsbrød med gresskarpuré blant ingrediensene.
– Bruker du gresskarpuré av oransje gresskar, vil du få en tydelig og gyllen farge på baksten, sier Torunn Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder






Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
3 råd som redder brødet fra søplebøtta30.1.2023 14:00:25 CET | Pressemelding
Hver dag kastes 170.000 brød i norske hjem. Her er de tre viktigste tingene du kan gjøre for å redde restene.
Feirer sola med boller17.1.2023 07:05:00 CET | Pressemelding
Når sola titter over fjelltoppene i Tromsø for første gang i år, står byens bakere klare med haugevis av boller. Soldagen skal nemlig feires med solboller!
Pynting er den nye bakingen9.12.2022 10:01:23 CET | Pressemelding
Nordmenn elsker pepperkaker, og ny undersøkelse viser at like mange kjøper pepperkaker på butikken som de som baker. Her er 7 enkle tips til pepperkakepyntingen som gir lave skuldre og proft resultat.
Lussekatter mest populære hos de unge8.12.2022 15:00:31 CET | Pressemelding
Lussekatter er en viktig del av unge voksnes førjulstradisjoner. Nesten hver tredje nordmann mellom 18 og 29 år har tradisjon for å bake lussekatter i førjulstiden.
Oppskrifter på julekaker går i arv30.11.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
Når vi baker til jul, gjør vi det ofte etter oppskrifter som har gått i arv mellom generasjoner. Det viser en ny spørreundersøkelse om våre julevaner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom