Agder Energi

Her vurderer Agder Energi ny grønn industri

Del

Agder Energi har sikret seg opsjon på en sentral industritomt i Kvinesdal, og er nå klare for å utforske mulighetene for en ny, grønn industrisatsing i «energiknutepunktet».

Lervika. FOTO: Agder Energi
Lervika. FOTO: Agder Energi

- Kvinesdal er et av Norges sterkeste energiknutepunkt. Kommunen har et robust kraftnett, gode transport- og eksportmuligheter og et stort lokalt engasjement. Vi har god dialog med kommunen og andre viktige interessenter, og skal nå jobbe for å utforske og utvikle mulighetene for lokal, grønn industriutvikling, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi.

Industritomten Agder Energi har sikret seg er på 134 mål og ligger i Lervika, som er et viktig utviklingsområde for kommunen. Konsernet går nå i gang med en grundig forstudie av mulighetene på tomta.

Agder Energi har de siste årene gradvis bygget opp strategiske posisjoner innen grønn industri, noe både Morrow Batteries og konsernets ambisjoner innen havvind er gode eksempler på.

Vil utforske hydrogen- og ammoniakkproduksjon
Et av alternativene konsernet ønsker å utforske er storskala produksjon av grønt hydrogen og ammoniakk. Grønt hydrogen er produsert på fornybar energi og kan blant annet brukes som utslippsfritt drivstoff til tungtransport og ferger.

- Som vannkraftprodusent er det naturlig å se på mulighetene knyttet til hydrogen. Storskala produksjon av hydrogen til ammoniakk vil være avgjørende for å nå målene om nullutslipp i blant annet maritim sektor, i tillegg er det en god eksportmulighet mot et europeisk marked, forklarer Syvertsen, og legger til:

- Det at Kvinesdal ønsker å legge til rette for ny industri i Lervika gjør de til en attraktiv vertskapskommune. En slik industrisatsing vil skape lokal aktivitet, arbeidsplasser og ringvirkninger, samtidig som vi bidrar til å redusere utslipp. Vi ser frem til et godt samarbeid fremover, sier Syvertsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lervika. FOTO: Agder Energi
Lervika. FOTO: Agder Energi
Last ned bilde
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO Agder Energi
Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. FOTO Agder Energi
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

http://www.ae.no

Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden.. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom